zondag, 29 september 2019 10:04

Brad Paisley: Een doel vinden op jonge leeftijd

Brad Paisley zijn moeder wist dat haar enige zoon een doel had voor zijn talent.

Lees verder om erachter te komen hoe Brad zijn muziek gebruikte om het leven van anderen te beïnvloeden.

De vroege jaren

Country superster Brad Paisley kwam achter zijn muzikale talent toen zijn grootvader Warren Jarvis hem zijn eerste gitaar gaf. Op achtjarige leeftijd trad Brad op in de kerk van zijn familie. Van jongs af aan moedigden zijn ouders hem dan ook aan om manieren te vinden om anderen te helpen. Brad's vader Doug werkte voor het West Virginia Department of Transportation en was jarenlang vrijwillig brandweerman. Brad's moeder Sandy een lerares en actief kerklid herkende het muziektalent van hun zoon. Sandy Paisley deelde met The Tennessean:

"Ik weet niet wat het was met Brad, maar ik voelde dat hij een doel had. Er was een reden waarom hij dit talent kreeg. '

Brad's vroege optredens

Brad groeide op in Glen Dale, West Virginia, en speelde vele jaren op lokale evenementen. Hij trad vaak op in het Reynolds Memorial Hospital. Hij zong voor slachtoffers van een beroerte en patiënten met Alzheimer / dementie. Eén patiënt, een oudere vrouw die alleen het woord 'oké' sprak, leidde tot Brad's passie om anderen te helpen. Toen Brad het favoriete lied van de vrouw begon te zingen You Are My Sunshine begon ze woord voor woord met hem mee te zingen. Degenen die getuige waren werden overweldigd door emotie. Brad keerde nog vele malen terug om met de vrouw te zingen voordat ze overleed. Tijdens een online interview met The Tennessean vertelde Brad:

“Muziek werd iets dat voelde alsof het de kracht had om mensen te genezen. Het had de kracht om iemands dag op te vrolijken. 'Zijn moeder had gelijk gehad, er was iets met Brad en zijn muziek.

Het verschil blijven maken voor anderen

Brad en zijn vrouw Kimberly Williams Paisley blijven manieren vinden om het leven van anderen te verrijken. Ze verschijnen veel op fondsenwerving evenementen en blijven goede doelen ondersteunen, lokaal en wereldwijd. Volgens The Country Note heeft Brad zijn fans veel redenen gegeven om van hem te houden. Brad doneert zijn tijd en geld om anderen te helpen. Onlangs is de nieuwste onderneming van Brad en Kimberly de oprichting van The Store in Nashville. De supermarkt zonder winstoogmerk welke helpt de minder bedeelden gezonde voeding te bieden. 

 

11 oktober 2019 Brad Paisley in Nederland

 Op vrijdag 11 oktober is het zo ver, Brad staat voor de eerste keer op Nederlandse bodem en wel in Tilburg 013 voor een uitverkocht optreden.

Brad Paisley in Nederland 013

 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­