vrijdag, 18 september 2020 06:13

Bon Jovi en Jennifer Nettles met ‘Do What You Can’

Veertien jaar na het scoren van een nummer 1-hit met hun 'Who Says You Can't Go Home', komen Jon Bon Jovi en Jennifer Nettles samen voor een nieuw duet. Een country-remix van Bon Jovi's veerkrachtige pandemische anthem 'Do What You Can." De originele versie van het nummer verschijnt op Bon Jovi's aankomende album 2020, dat op 2 oktober uitkomt.

"Toen ik klaar was met de mix en de video [voor de albumversie] zei ik: 'Jongen, dit nummer zou zo'n crossover-potentieel hebben.' Jennifer was mijn eerste keuze, en ze zei ja," zegt Jon Bon Jovi

Bon Jovi schreef het nummer nadat zijn vrouw Dorothea een foto op Instagram plaatste van hem die afwas tijdens de pandemie deed in hun JBJ Soul Kitchen in Red Bank, New Jersey. Een betaal-als-je-kan-restaurant voor de hongerigen. Het bijschrift luidde: “If you can’t do what you do…do what you can.” De volgende dag begon het lid van de Rock and Roll Hall of Fame een zeer actueel verhaal te vertellen. Letterlijke teksten te schrijven over geïmproviseerde ziekenhuizen, eerstelijnswerkers en zelfs sociale afstandelijkheid.

Voor de remix schakelde Bon Jovi Nashville-powerplayers in om het nummer klaar te maken voor het country publiek. Met niemand minder dan Dann Huff in coproductie met Bon Jovi en John Shanks; bluegrass-muzikant Stuart Duncan voegde een vioolpartij toe. En Big Machine Records, de thuisbasis van Nettles, kwam aan boord om "Do What You Can" te promoten op country radio.

Bon Jovi is optimistisch over het heroveren van de magie van "Who Says You Can't Go Home". "Ik heb het gevoel dat het een country nummer één zal worden", zegt hij.

De samenwerking komt met een herwerkte video van "Do What You Can" zien we Bon Jovi en de Sugarland-vocalist een sociaal afstandelijke groet tonen in de straten van New York. Aan het einde van het lied zingt Bon Jovi triomfantelijk op het dek van de USS Intrepid aan de Hudson River. En Nettles danst bovenop een gebouw in Manhattan. Het is een stukje euforie voor een verbijsterende tijd.

 

 

De song is vandaag uitgekomen: https://bmlg.lnk.to/DWYCFP

 

­