maandag, 21 december 2020 13:46

Billboard onthult de beste countryartiesten van 2020

De Country radio in de US toonde in 2020 heel veel liefde aan Luke Combs en Morgan Wallen, er was nog steeds plaats voor sterren als Gabby Barrett, Dan + Shay en Maren Morris. Deze maand vatte Billboard het jaar samen met meerdere lijsten, waaronder de volgende:

Top Country artiesten

Luke Combs claimde de plek op dit aftellen dankzij geweldige singles als "Lovin’ on You. " Hij wordt gevolgd door Morgan Wallen en Kane Brown. (Bekijk alle 50 artiesten.) Combs staat ook vierkant bovenaan de lijst van Top Country Airplay Artists.

Daarnaast leidt Combs de parade voor Top Country Artists - Male, met Wallen, Brown, Jason Aldean en Sam Hunt in de processie.

 

 

Top Country Artists - Vrouw

In 2020 was "The Bones" goed voor Maren Morris, aangezien ze de eerste plaats inneemt van de vrouwelijke countryartiesten op de ranglijst van Billboard in 2020. Gabby Barrett komt binnen op nummer 2, maar ze is de eerste van de beste nieuwe countryartiesten. Miranda Lambert, Kelsea Ballerini en Carrie Underwood completeren de top 5 van leading ladies.

 

 

Top Country-artiesten - Duo / Groep

Geen verrassing, want Dan + Shay domineerde de ether met "10,000 Hours", een duet met Justin Bieber. Old Dominion en Florida Georgia Line lopen niet ver achter. Maddie & Tae en Lady A staan ook op de lijst.

 

 

Top Country Airplay-nummers

Hoe vaak heb je Morgan Wallen's 'Chasin ’You' in 2020 gehoord? Na eindeloze luisterbeurten staat het op het hoogtepunt van de meest gespeelde nummers van het jaar. En op zoek naar die alomtegenwoordige single op de lijst zijn Blake Shelton en Gwen Stefani's 'Nobody But You' en Sam Hunt's 'Kinfolks'. Zie de hele lijst

 

 

­