maandag, 23 mei 2016 14:36

Billboard Music Awards 2016

13254311 1132749883414362 1297515557830796316 N

 

Zondagavond waren de Billboard Music Awards 2016 bekendgemaakt. In de categorie country zijn Thomas Rhett, Luke Bryan en Chris Stapeleton de winnaar.

 

 13220976 1132527786769905 1147733638846704982 N

 


Top Country Artist

Zac Brown Band
Luke Bryan — WINNAAR
Sam Hunt
Chris Stapleton
Carrie Underwood
Top Country Album
Chris Stapleton, Traveller — WINNAAR
Luke Bryan, Kill the Lights
Sam Hunt, Montevallo
Zac Brown Band, Jekyll + Hyde
Carrie Underwood, Storyteller
Top Country Song
Sam Hunt, “Break Up in a Small Town”
Sam Hunt, “Take Your Time”
Little Big Town, “Girl Crush”
Thomas Rhett, “Die a Happy Man” — WINNAAR
Chris Young, “I’m Comin’ Over”

 luke

 

Adele is verkozen tot de beste artiest van het jaar en beste vrouwelijke artiest . Justin Bieber werd gekroond tot beste mannelijke artiest.
Naast de twee grote prijzen mocht Adele ook beeldjes in ontvangst nemen voor haar album 25 en het nummer Hello. Ook werd ze verkozen tot beste Billboard 200 Artist. Adele was zelf niet aanwezig bij de uitreiking, maar nam de prijzen via een videoboodschap aan.

 

The Weeknd maakte met twintig nominaties de kans op de meeste prijzen. De Canadese zanger wist er acht te verzilveren waaronder Top Hot 100 Artist, best verkopende artiest, beste radio artiest, beste streaming artiest en hij kreeg de prijs voor het beste R&B-nummer: The Hills.

 

De prijs voor de beste groep ging naar One Direction, daarmee lieten zij Maroon 5, The Rolling Stones, Twenty One Pilots en U2 achter zich. One Direction wist de prijs ook al in 2015 te pakken.

 

Adele en The Weeknd grote winnaars bij Billboard Music Awards
Prince
De onlangs overleden Prince stond meerdere malen centraal tijdens de uitreiking. The Weeknd droeg zijn eerste prijs van de avond op aan de zanger. "Ik kende hem niet, maar hij was erg speciaal voor me en zal altijd een bron van inspiratie blijven."

 

Ook Kesha maakte van het moment gebruik om Prince te herdenken. De zangeres was gekleed in een paars kostuum in countrystijl. "Een eerbetoon aan zowel Bob Dylan als Prince", schreef zij op Instagram. Kesha zong tijdens de show Dylan's nummer It Ain't Me, Babe.

 

Madonna bracht zoals aangekondigd een eerbetoon aan Prince. Gekleed in een paars pak zat ze op een paarse troon en zong Prince's nummer Nothing Compares To You. Vervolgens bracht ze samen met Stevie Wonder de hit Purple Rain ten gehore.

 

Céline Dion kreeg een ereprijs namens de organisatie: de Icon Awards. Dion moest huilen toen ze de prijs kreeg uit handen van haar 15-jarige zoon René-Charles. "Het spijt me echt dat ik huil."

"Ik wil sterk zijn voor mijn familie en mijn kinderen", aldus Dion. "En ik verwachtte dit niet. Het spijt me. Ik wil niet huilen waar jullie bij zijn. Jullie maken me zo gelukkig." De Canadese bedankte verder haar in januari overleden man, René Angelil. "Ik weet dat hij vanuit daarboven voor me blijft zorgen."

De 48-jarige Dion is de vijfde artiest die de Icon Award wint. Eerdere winnaars waren Neil Diamond, Stevie Wonder, Jennifer Lopez en Prince.

 

Millenium Award
Britney Spears kreeg de Millenium Award, een oeuvreprijs voor de muzikale bijdrage die een artiest heeft gegeven. Samen met Spears hebben slechts twee anderen de prijs mogen ontvangen: Beyoncé in 2011 en Whitney Houston in 2012, zij kreeg de prijs overhandigd door haar dochter Bobbi Kristina Brown.

 

 

­