vrijdag, 08 januari 2021 13:35

Barry Gibb keert terug met country album ‘Greenfields’

Barry Gibb is zo'n 60 jaar bezig met zijn carrière, maar hij vindt nog steeds nieuwe bronnen.

Het Bee Gees icoon keert terug met Greenfields: The Gibb Brothers Songbook, Vol.1, een album vol met samenwerkingen die de catalogus van de vocale groep opnieuw uitvindt met countryduetten.

Geproduceerd door Dave Cobb en opgenomen in Nashville.  Greenfields dropte om middernacht, op het project horen we onder meer Alison Krauss, Dolly Parton, Jason Isbell, Keith Urban, Little Big Town, Miranda Lambert en Olivia Newton-John

De nieuwe collectie omvat een dozijn klassieke nummers, waaronder 'I’ve Gotta Get A Message To You', 'Jive Talkin', 'How Deep Is Your Love' en 'To Love Somebody'.

Isbell zingt op "Words of a Fool". Gibb, zegt hij enthousiast, “is een van de grootste songwriters en zangers in de populaire muziekgeschiedenis, en ik ben blij te kunnen zeggen dat hij nog steeds die prachtige stem en dat magische gevoel voor melodie heeft. Met hem aan dit project werken is een van de grootste eerbetuigingen van mijn carrière geweest. Hij is een prins. "

Gibb is, samen met zijn overleden broers Maurice en Robin, een bonafide lid van de muziekkoningen, met een enorm arsenaal aan trofeeën. Waaronder acht Grammy's, de Grammy Legend Award en, meest recent, de Grammy Lifetime Achievement Award 2015. Hij is ook een ontvanger van de AMA's Lifetime Achievement Award, de BMI Icon Award en lid van zowel de Rock and Roll Hall of Fame als de Songwriters Hall of Fame.

In een interview met Billboard voorafgaand aan de release, vertelde Gibb over zijn vroege dagen in Australië en de impact die countrymuziek had op de muzikale opleiding van de Gibb-broers. "Countrymuziek in Australië was in 1958 rock-'n-roll. Je raakte eraan gewend van mensen als George Jones of Johnny Cash te houden ... Dat inspireerde me om liedjes te schrijven '', vertelde hij. "Maar ik werd ook verliefd op bluegrassmuziek. Ik hou van alle muziek, maar ik denk dat countrymuziek of Americana-muziek, wat er nu is, nog steeds de beste nummers zijn, het is nog steeds de beste muziek. En het komt van één plek. Je kan overal ter wereld gaan, en je zult de geweldige nummers die je in Nashville vindt niet vinden. "

Stream Greenfields hieronder.

 

Greenfields

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­