dinsdag, 07 februari 2023 14:47

Ashley McBryde wint eerste Grammy Award

Ashley McBryde with the GRAMMY Award for Best Country Duo/Group Performance Ashley McBryde with the GRAMMY Award for Best Country Duo/Group Performance Benjo Arwas/Getty Images for The Recording Academy

Ashley McBryde, geprezen door de Los Angeles Times als "een van Nashville's emotioneel scherpzinnigste songwriters met een stem die zowel pijn als opstandigheid kan kanaliseren", verdient haar eerste prijs van The Recording Academy voor haar hitduet "Never Wanted To Be That Girl” met Carly Pearce, de eerste overwinning in de categorie door twee vrouwen.

"Het is Carly's eerste [GRAMMY]-nominatie en het is mijn eerste nummer één bij Country Radio", straalde de zesvoudig genomineerde terwijl ze de prijs voor Best Country Duo/Group Performance in ontvangst nam. “We hebben dit nummer zo vaak samen op het podium gespeeld en het is zo fijn geweest voor onze vriendschap. We hebben het samen gedaan. Dank u dank u."

 

 

"Never Wanted To Be That Girl", geschreven door Pearce, McBryde en co-producer Shane McAnally, is vanuit het perspectief van twee vrouwen - het alleenstaande meisje dat de man bedankt die haar hielp met haar lekke band te verwisselen, en de vrouw thuis die ontdekte dat haar man betrokken was bij iemand anders. De verpletterende waarheid in een sms - voor McBryde - en de realiteit van waar hij is geweest als hij thuiskomt - voor Pearce - vinden de twee vrouwen aan het wankelen als ze nadenken over hun eigen blinde vlekken op een pijnlijk ontnuchterend moment. Als het tweede vrouwelijke duet, dat in 30 jaar bovenaan de country-hitlijsten stond, werd "Never Wanted To Be That Girl" ook uitgeroepen tot het 2022 Music Event of the Year door zowel de Academy of Country Music als de Country Music Association.

McBryde ontving in 2023 ook een onderscheiding voor haar veelgeprezen samenwerkingsproject Ashley McBryde Presents: Lindeville, waarmee ze voor de derde keer op rij werd genomineerd voor Best Country Album en erkenning kreeg als een van de beste albums van het jaar. NPR's "The 50 Best Albums of 2022" en een van de vijf op Rolling Stone's all-genre "The 100 Best Albums of 2022", samen met landing op de best-of-lijsten van Variety, PAPER Magazine, Billboard, Los Angeles Times, Stereogum , Slate en Tennessean, en nog veel meer.

Door NPR aangehaald als "een ondeugende en zeer aangename afwijking van de voorgeschreven progressie van een reguliere countrycarrière", stelt Ashley McBryde Presents: Lindeville werd geproduceerd door John Osborne en bevat optredens van Brothers Osborne, Brandy Clark, Aaron Raitiere, Pillbox Patti, Caylee Hammack en Benjy Davis, zoals Variety opmerkt: "Het bestaan van een album als Ashley McBryde Presents: Lindeville is genoeg om je vertrouwen in Nashville te herstellen, hoe ver het ook is afgedwaald."

Samengevat door Stereogum: "Er is heel veel mooie schrijversvisie aan het werk op Lindeville, maar het zou niet uitmaken als de nummers niet geweldig waren. Raad eens? De nummers zijn geweldig... Veel mensen hebben veel werk in deze plaat gestoken en ze hebben iets gemaakt dat resoneert op een diep, emotioneel niveau. Geef het op voor hen.

 

Carly Pearce, Ashley McBryde - Never Wanted To Be That Girl

­