donderdag, 15 september 2022 12:51

Ashley McBryde dropt nieuw album "Lindeville" 30 september

Ashley McBryde dropt nieuw album "Lindeville" 30 september Ashley McBryde Presents: Lindeville (Warner Music Nashville)

Ashley McBryde ging op pad met een groep van haar favoriete schrijvers om een ​​project uit te werken dat ze niet van plan waren ooit op te nemen of uit te brengen. Ashley McBryde Presents: Lindeville, een gedistilleerde versie van alles wat luisteraars van McBryde zijn gaan waarderen: rauwe, eerlijke, specifieke portretten van Amerika in een kleine stad en de vele personages die u in een van hen kunt tegenkomen. Het project kantelt naar de schrijfmethoden van de legendarische Nashville-songwriter Dennis Linde ("Goodbye Earl", "Burning Love", "Bubba Shot the Jukebox"). Volledige release op vrijdag 30 september via Warner Music Nashville, pre-order voor Ashley McBryde Presents: Lindeville is HIER beschikbaar.

"Een paar jaar geleden waren Aaron Raitiere, Nicolette Hayford en ik aan het schrijven", vertelt McBryde. "We schreven dit nummer genaamd 'Blackout Betty', en ik realiseerde me dat we eerdere nummers hadden geschreven genaamd 'Shut Up Sheila' op Never Will en 'Livin' Next to Leroy' op Girl Going Nowhere. Aaron had een song genaamd 'Jesus, Jenny' en ik dacht: 'We moeten deze personages bij elkaar houden en ze een plek geven om te wonen!'

"Niet lang daarna dacht ik: 'Wat als we het Lindeville noemen?' ter ere van Dennis Linde", vervolgt de inwoner van Arkansas. "Ik wil zes schrijvers in een huis opsluiten en zes of zeven dagen schrijven. We verbleven in Tennessee in dit kleine huis dicht bij een meer. Het waren acht flessen tequila, twee slofjes sigaretten, een keukentafel en zes mensen die gek waren.”

Die zes personen waren McBryde, Raitiere, Hayford, Connie Harrington, Brandy Clark en Benjy Davis, die elk uit hun eigen opvoeding putten om Lindeville een realisme voor elke stad te geven vermengd met bekende karakters, morele dubbelzinnigheid en een gezonde dosis galgenhumor om te maken deze stad voelt als jouw stad.

 

Ashley_McBryde-Lindeville-Group
Bottom Row L to R: Aaron Raitiere, Brandy Clark, Ashley McBryde, John Osborne and Benjy Davis. Top Row L to R: Connie Harrington, Pillbox Patti (Nicolette Hayford), Caylee Hammack and TJ Osborne.|
Photo Credit: Katie Kauss

 

Ashley McBryde Presents: Lindeville, geproduceerd door John Osborne, bevat McBryde, Brothers Osborne, Clark, Raitiere, Pillbox Patti (Hayford), Caylee Hammack en Davis, en vormt een cast van personages die in de 13-track-collectie verschijnen.

“Dit is technisch gezien het eerste volledige album dat ik in mijn eentje heb geproduceerd. Een van de dingen die ik probeerde te doen, was elk personage vast te leggen als een uitvoering”, legt Osborne uit. “Ik luisterde naar elk nummer en worstelde er een tijdje mee. Wil ik dat de nummers hetzelfde klinken? Het laten klinken alsof het allemaal in één kamer op één dag wordt gedaan?

"En toen dacht ik bij mezelf: 'Elk nummer moet niet alleen een ander personage vertegenwoordigen, maar ook een andere emotie en een ander verhaal.' Er is zeker continuïteit tussen de songs- we hebben vocalisten en meestal dezelfde muzikanten op elk nummer. Maar ik besloot om elk nummer anders te benaderen omdat het het verhaal moest vertegenwoordigen”, besluit Osborne.

"Ik hoop alleen dat wanneer een paar, zelfs maar een handvol, mensen naar de plaat luisteren en het eindigt met de regel 'Nothing but stars over Lindeville', ze hun handen op hun hart leggen en zeggen: 'Wat een mooie reis die was,'” aldus McBryde.

“En voor de hele looptijd van de record hoefde niets anders er toe te doen. Je moet je concentreren op andermans drama en andermans problemen en je krijgt de herinnering dat alles in orde is.”

 

Ashley McBryde Presents: Lindeville Tracklist

All songs written by Ashley McBryde, Aaron Raitiere, Connie Harrington, Brandy Clark, Benjy Davis and Nicolette Hayford unless noted otherwise.

 1. Brenda Put Your Bra On feat. Caylee Hammack & Pillbox Patti
 2. Jesus Jenny feat. Aaron Raitiere (Aaron Raitiere and Jon Decious)
 3. Dandelion Diner 
 4. The Girl In The Picture feat. Pillbox Patti
 5. If These Dogs Could Talk feat. Brandy Clark
 6. Play Ball feat. Brothers Osborne
 7. Ronnie’s Pawn Shop
 8. The Missed Connection Section of the Lindeville Gazette feat. Brandy Clark & Aaron Raitiere
 9. Gospel Night At The Strip Club feat. Benjy Davis
 10. Forkem Family Funeral Home 
 11. When Will I Be Loved feat. Brandy Clark, Caylee Hammack, & Pillbox Patti (Phil Everly)
 12. Bonfire At Tina’s feat. Caylee Hammack, Brandy Clark, & Pillbox Patti
 13. Lindeville 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­