vrijdag, 03 april 2020 12:59

Ashley McBryde dropt album 'Never Will'

Ashley McBryde dropt album Never Will

Ashley McBryde heeft er geen probleem mee om echte mensen te gebruiken als inspiratie voor haar songs en de smerige details van hun leven te onthullen, zelfs over haar eigen familie en vrienden.

Haar nieuwe album Never Will dat vandaag gedropt is staat vol met songs over eigenwijze vrouwen, dorpsgeheimen, motelgasten en wraakfantasieën. Eén daarvan is "Martha Divine" de naam is misschien niet echt, maar de persoon achter het nummer wel.

"Misschien maak ik mijn vader kwaad door dit te zeggen, maar het kan me niet schelen", zei McBryde. "De song en wat ik met die persoon in het liedje deed, was gebaseerd op één van de vriendinnen van mijn vader. Ik wilde haar echt met een schep tegen het hoofd slaan. '

Ashley krijgt niet de aandacht die ze verdiend

Ashley is zowel thuis in een motorbar als op een rode loper. Ze heeft haar eigen weg gebaand in de country scene nadat haar debuut uit 2018 haar een reeks prijzen heeft opgeleverd waaronder CMA's, ACM's en CMT plus meerdere Grammy-nominaties.

Haar song 'Girl Goin ’Nowhere' is genomineerd voor song of the year bij de Academy of Country Music Awards van dit jaar maar helaas werden deze uitgesteld tot september, geen van haar singles is ooit in de top 20 gekomen van de hitlijsten en dat is toch wel heel jammer. Ashley is een van de vele vrouwelijke countryzangeressen die moeite hebben om gehoord te worden op de radio in de US.

"Ik denk niet dat ik iets kan doen dat geschikt is voor de radio", zei McBryde. 'We moeten uitzoeken hoe we met elkaar overweg kunnen.'

Het titelnummer 'Never Will' herinnert ze iedereen eraan dat ze niet bereid is te veranderen nu ze succes heeft behaald. Ze merkt in het nummer op dat ze de mensen in deze branche zou kunnen noemen die haar prestaties nog steeds bagatelliseren, maar ze zal ze niet de voldoening geven.

"Je krijgt nominaties en je wint prijzen en je speelt voor volle arena's", zei Ashley. "Je zegt gewoon:‘ Zie je niet dat dit werkt? ’’

Voodoo Doll

Het nieuwe album verdubbelt ook de rock en bluegrass invloeden op nummers zoals 'Voodoo Doll' met haar krachtige zang terwijl ze mandoline licks combineert met elektrische gitaarsolo's. En in een nummer waar Patty Loveless trots op zou zijn, doet ze een akoestische bluegrass die 'Velvet Red' aanzet terwijl haar stem met die hoge eenzame twang galmd.

Nicolette Hayford

Maar ze mengt het tendere met het stoere. Net zoals ze niet bang is om de verhalen van anderen te vertellen, vertelt ze over haar eigen pijnlijke waarheden. Ashley en haar mede schrijver Nicolette Hayford delen een gemeenschappelijke tragische ervaring. Hun beide broers, die militaire veteranen waren, stierven jong en lieten de zusters achter die worstelden met pijn, woede, verdriet en vragen.

Stone

Het nummer dat ze schreven, 'Stone', begon met Ashley die tekeer ging over hoe boos de dood van haar broer haar maakte.

"Na de zelfmoord van mijn broer, heeft hij mij en mijn neefje die 26 jaar oud is, achtergelaten", zeiA shley. 'Als hij gaat trouwen, moet ik erbij zijn, want jij bent er niet. Als hij een baby heeft, moet ik daar zijn omdat je me deze enorme puinhoop hebt nagelaten. "

Maar toen besefte ze dat ze geen idee had hoe gelijk ze waren totdat hij weg was. En dat was het verhaal dat ze wilde vertellen.

'Als Nicolette en ik een zenuw vinden, zullen we erop kauwen totdat we allebei de volgende dag in therapie zijn', zei Ashley.

"Het hele schrijfproces onderging zoveel verdriet maar het was zo'n release voor haar" zegt Hayford, die Ashley heeft geholpen bij het schrijven van verschillende nummers op haar twee albums. 'Elke emotie die je in dat nummer voelt, gebeurde die dag in die kamer.'

Op de plaat is Ashley's verdriet hoorbaar als ze langzamer gaat lopen en zucht met het gewicht van haar pijn. Ze nam het op de verjaardag van haar broer op.

"Dit nummer staat niet op de plaat om iemand pijn te doen" zei Ashley  "Het staat daar voor het geval je het overkomt en je moet weten dat je niet de enige bent."

 Koop deze plaat: Official | Apple Music | Amazon | Google Play | Facebook Twitter

 

 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­