woensdag, 10 februari 2021 16:23

Angie Flare trouwt met zichzelf (en daar is niks mis mee)

Door

Zangeres en songwriter Angie Flare heeft op 5 februari haar nieuwe single ‘Marry Myself’ uitgebracht. Na de release van haar debuut EP ‘Footprints in the Sand’ in maart 2020, is het – nog geen jaar later- alweer tijd voor nieuwe muziek. Hieruit blijkt dat we met een bezige Brabantse bij te maken hebben. Bruisend, positief en zelfbewust gaat ze door het leven.

Angie kreeg de inspiratie voor ‘Marry Myself’ doordat ze veel tijd alleen thuis doorbracht. Haar vriend was vaak ‘on the road’ als muzikant. Ze merkte dat ze het heel lastig vond om tijd met zichzelf door te brengen en ze moest echt leren om het zelf leuk te maken en niet bang te zijn voor de eenzaamheid. Ze besefte dat wachten op anderen alleen leidt tot teleurstellingen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. 

Angie heeft het gedwongen thuiszitten tijdens de corona lockdown omgebogen naar iets positiefs. “De eerste stap is een stukje zelfliefde, weten waar je behoefte aan hebt en daarnaar luisteren. De enige oplossing is zorgen dat je het leuk hebt met jezelf.”  ‘Marry Myself’ is uiteraard een boodschap met een knipoog, maar Angie wil haar luisteraars wel meegeven dat een beetje lief voor jezelf zijn heel veel kan brengen in het leven. Een positieve, krachtige boodschap in deze lastige tijden.

Sinds het uitbrengen van haar debuut EP ‘Footprints in the Sand’ in maart 2020, aan het begin van de coronacrisis, heeft Angie zeker niet stilgezeten. De tijd heeft ze gebruikt om flink aan zichzelf en haar muzikale skills te werken, zoals het schrijven van nieuwe muziek. ‘Marry Myself’ is weer een echt country pop nummer wat, nadat je het een keer gehoord hebt, blijft hangen. Een waardige opvolger van populaire tracks als het gevoelige ‘Home’ en het uptempo ‘Out The Door’ van haar EP. Invloeden van artiesten uit Nashville zoals Carrie Underwood zijn erin terug te horen.

 Angie Flare - Marry Myself

 

De bijbehorende videoclip bedacht en produceerde Angie zelf. “Een superleuke ervaring, want ik besefte gaandeweg dat ik mijn eigen bruiloft aan het plannen was. Maar dan dus met mezelf. Ik ben bruidsjurken gaan passen en ik moest mijn eigen bruidsboeket en bruidstaart bestellen. Gelukkig werd ik geholpen door hele leuke, lokale partijen en is het echt een clip geworden die op een luchtige manier het verhaal vertelt.” 

‘Marry Myself’ is het begin van nieuwe muziek die Angie aan het schrijven is en gaat uitbrengen. De ambitie is om toe te werken naar een tweede EP, vol met moderne countrymuziek met een eigen twist. Angie’s ultieme droom? Een internationale tour met haar band en eigen muziek. Als de nieuwe single een voorbode is van wat er komen gaat, verwachten we in de komende heel veel moois van Angie. Nederlandse country pop van grote klasse die veel aandacht verdient op radio en TV in binnen- en buitenland.

‘Marry Myself’ is vanaf nu beschikbaar op alle streamingdiensten. De videoclip kun je hieronder bekijken. 

 

 

EP  Footprints in the Sand

 

LINKS | ANGIE FLARE

 

­