maandag, 21 november 2022 14:49

American Music Awards 2022, Morgan Wallen en Taylor Swift

Morgan Wallen, Taylor Swift en Dan + Shay zijn de grote winnaars in de categorie country van de American Music Awards 2022. Ze claimden hun trofeeën tijdens de door fans gestemde ceremonie op zondagavond (20 november), in een prijsuitreiking die werd georganiseerd door Wayne Brady en werd gehouden in Los Angeles.

 

American Music Awards 2022

 

 

Taylor Swift won twee countrytrofeeën, in de categorieën Favoriete vrouwelijke countryartiest en Favoriete countryalbum. Het winnende album van de superster was Red (Taylor's Version), de nieuwe versie van haar vierde studioalbum uit 2012, haar laatste album in countryformaat voordat ze overging op het maken van popmuziek.

 De countryprijzen waren twee van de zes trofeeën die Swift won tijdens de AMA's van 2022, waaronder de felbegeerde Artist of the Year-trofee. Swift, al de meest winnende artiest in de geschiedenis van de AMA, verlengde haar record tijdens de ceremonie van 2022: ze heeft nu 40 AMA-prijzen gewonnen in de loop van haar carrière.

Ondertussen nam Morgan Wallen de trofee voor favoriete mannelijke countryartiest en favoriete countrynummer mee naar huis voor zijn nummer 1-hit "Wasted on You". Hij ontving beide trofeeën vroeg in de pre-show vieringen en hij deelde een videoboodschap waarin hij fans bedankte voor zijn overwinningen.

"Dit is altijd een speciaal nummer voor mij geweest", zei hij over zijn winnende single "Wasted on You". "Ik wist vanaf het moment dat we het schreven dat het een van mijn favoriete nummers zou worden waar ik deel van uitmaak. En het werd uiteindelijk een groot succes, en ik ben er echt trots op. Dus ik ben echt blij dat jullie net zoveel met het nummer te maken hebben als ik. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om op mij te stemmen. Bedankt dat je me altijd zoveel liefde en steun hebt getoond. Het blijft nooit onopgemerkt.'

Dan + Shay wonnen voor het vierde achtereenvolgende jaar Favorite Country Duo of Group. Ze zijn steunpilaren in de categorie sinds 2019, toen ze de winning streak van Florida Georgia Line overnamen.

 Country was goed vertegenwoordigd tijdens de prijsuitreiking op zondagavond: naast de artiesten die overwinningen mee naar huis namen, zong dubbel genomineerde Carrie Underwood "Crazy Angels" tijdens de ceremonie, terwijl Dan + Shay en Jimmie Allen beiden prijzen uitreiken. Allen bracht zelfs een kort eerbetoon aan wijlen countrylegende Loretta Lynn tijdens zijn tijd op het podium, terwijl hij op een akoestische gitaar tokkelde en een deel van haar klassieker "Coal Miner's Daughter" zong.

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­