maandag, 12 april 2021 14:04

Amber Kamminga met single 3AM

Amber Kamminga is een New Country zangeres uit Amsterdam en heeft een nieuwe single uit!

De song ‘3AM (Heartbreak Version)’ is een andere versie van het nummer ‘3AM’ dat uitkwam in januari 2021 welke inmiddels op 18.000 streams zit!

‘3AM’, gaat in essentie over mensen die in en uit je leven blijven lopen en het loslaten daarvan. aldus Amber. Waar het origineel wat meer de woede centraal zet, ligt bij de ‘Heartbreak Version’ meer nadruk op het verdriet door middel van een prachtig strijkersarrangement. In mijn ervaring zijn woede en verdriet namelijk twee kanten van dezelfde medaille, die heb ik beide willen tonen door middel van deze twee versies.

 

Amber Kamminga

 

Deze singles zijn de opvolger van ’Name of Love’, uit 2019. 'Name of Love’ was een van de winnaars bij de International Songwriting Competition 2019 uit Nashville en heeft, na mooie reviews in binnen en buitenland, ook geleid tot een tour in de UK en Nashville.

Bekijk en beluister hieronder AM

 

Amber Kamminga - 3AM

 

Amber Kamminga - 3AM (Heartbreak Version)

 

Over Amber Kamminga

Amber Kamminga is niet bang om een eerlijk verhaal te vertellen. Hoewel ze in hart en nieren een countryzangeres is, schuwt ze de moderne popinvloeden niet. Haar single 'Name Of Love' maakte haar een winnaar in de internationale songwritingwedstrijd en bracht haar in 2019 op tournee door het VK en Nashville.

Muziek heeft Amber op vele mooie podia in Nederland gebracht zoals Paradiso, De Vorstin, Patronaat, Sugarfactory en op landelijke radioshows als 3FM en Radio1. Ondersteunende acts als Darlyn (NL), Molly Burch (US) en Emil Landman (NL). Na het uitbrengen van haar eerste zelfgeproduceerde EP 'Star-Crossed Lovers' in 2017, speelde ze in het beroemde Bluebird Cafe in Nashville, Tennessee. Haar avonturen in Nashville werden gedocumenteerd in vlogs voor het gerenommeerde Nederlandse tijdschrift Viva. Tijdens haar eerste reis naar Music City realiseerde ze zich ook dat haar ware passie ligt in het schrijven van liedjes, niet in het optreden. Ze woonde de Judy Stakee Songwriting Retreat bij en nam wat ze leerde mee naar haar geboorteplaats Amsterdam, waarbij ze zich concentreerde op co-schrijven en het uitproberen van nieuwe genres.

In april 2019 bracht ze het nummer 'Name of Love' uit, ondersteund door een minitour in Nashville, waar ze optrad op verschillende schrijversrondes en podia zoals True Music Room. De single werd goed ontvangen, wat resulteerde in Amber's eerste Britse tour gesponsord door Buckle & Boots Country Festival in oktober 2019. 'Name of Love' bezorgde Amber een plek bij de laatste 1% van de meer dan 18.000 inzendingen als winnaar met een eervolle vermelding in de Internationale songwritingwedstrijd, beoordeeld door experts uit de industrie en artiesten zoals Coldplay, Dua Lipa en Tom Waits.

 

 

 

­