zaterdag, 25 februari 2012 12:41

Album review Mark Blomsteel - Mark Blomsteel

 Mark Blomsteel

Een van de grootste revelaties van 2012 is Mark Blomsteel. De 28-jarige zanger is geboren in Rotterdam en komt met een verrassend goed ‘Self Titled’ debuut album, opgenomen in de legendarische Treasure Isle studio in Nashville Tennessee.
 
Mark timmerde al een tijdje aan de weg als singer/songwriter toen hij via MySpace werd benaderd door Fred Vail, voormalig manager van The Beach Boys en eigenaar van Treasure Isle. Vail was erg onder de indruk van vooral Mark’s zelfgeschreven nummer ‘Leaving It All Behind’ en het feit dat hij als nummer 1 stond in de hitlijst van de internet site en nog geen platendeal had.
 
De Nederlander verhuisde inmiddels naar Music City en daar werd begonnen aan de opnames van zijn debuut album. Vaak noemt Mark, James Taylor als een van zijn grote voorbeelden en het is daarom ook niet vreemd dat veel kenners een vleugje van Taylor terug vinden in zijn stem. Daarbij is hij een van de artiesten die hem voorgingen achter de microfoon in Treasure Isle. Het is namelijk niet de eerste de beste studio als je bedenkt dat ook grootheden als Johnny Cash, Dolly Parton, Waylon Jennings en de supergroep Alabama er albums hebben opgenomen en momenteel is het het thuis van artiesten als Jason Aldean, Josh Thompson, Montgomery Gentry etc.
 
De cd start met het rockende ‘Barbed Wire’ dat meteen de aandacht vestigt. Het nummer dat is geschreven door het team Jon Henderson, Neil Coty en George Dukas heeft zondermeer hit-potentie en is een lekkere binnenkomer.
 
De keuze voor country music maakte Blomsteel vooral door de veelal schitterende en betekenisvolle verhalen achter de songs. De volgende vier nummers van de cd vallen allen in die categorie.
Geeikte songwriters als Bob DiPiero, Brett Beavers en Michael Mobley verleenden medewerking.
De powerballads ‘What’s That Cowgirl See In Me’ en ‘Back To Me’  doen je een klein beetje denken aan Rascal Flatts. ‘Somebody Up There Likes Me’ is een erg catchy en radio vriendelijk nummer.
 
Vooral in de vijfde track van het album, de schitterende ballad ‘Saving That For You’  onderscheidt Mark zich met zijn bijzondere, mooie warme stem. Het grootste compliment kwam echter van engineer Peter Coleman, die al met vele grootheden gewerkt heeft. Tijdens de tracking sessies van de cd gaf hij aan nog nooit zo’n heldere stem achter de microfoon van de studio te hebben gehoord.
 
Aan afwisseling ook zeker geen gebrek op dit album. De song ‘Permanent Vacation’  heeft met z’n steeldrums een beetje een Jimmy Buffet of Kenny Chesney feel en de laatste track op het album is een up-tempo song met veel invloeden van de traditionele country.
 
De track waar het allemaal mee begon voor Mark; ‘Leaving it All Behind’ komt ook nog voorbij in een geheel nieuw opgenomen versie. Veel zorg is ook besteed aan het artwork van de cd. Het is goed verzorgd met mooie foto’s en informatie over Mark en de cd. Wie de songteksten zoekt hoeft alleen het schijfje maar in de computer te stoppen en alle songteksten zijn dan te vinden op het enhanced gedeelte.
 
Het album werd gemaakt onder toeziend oog van Fred Vail (producer) en Mark kreeg medewerking van Nashville’s beste sessie muzikanten; Chris Leuzinger (gitaar), Eddie Bayers (drums), Michael Rhodes (bass), George Marinelli (gitaar/mandolin) en Gary Primm (keys).
 
Radio legende Ed Salamon liet al weten zeer onder de indruk te zijn van de Nederlander en hoorde op z’n minst 4 singles op de cd.
 
Samengevat: Mark gooit hoge ogen in Nashville en zet Europa op de kaart wat betreft ‘New Country’. Een ijzersterk debuut!
 
Tracklist:
1.      Barbed Wire
2.      What’s That Cowgirl See In Me
3.      Somebody Up There Likes Me
4.      Back To Me
5.      Saving That For You
6.      Permanent Vacation
7.      You Sure Look Good Like This
8.      She Ain’t Coming Back Saloon
9.      Leaving It All Behind
10.  Everybody Needs A Day Off
 
Mark Blomsteel: Mark Blomsteel


www.markblomsteel.net / www.myspace.com/markblomsteel


Het album is verkrijgbaar via Hitsound Records www.hitsound.nl

Lees ook...

26 september, 2020
/modules/mod_raxo_allmode_k2/tools/tb.php?src=%2Fmedia%2Fk2%2Fitems%2Fsrc%2Fd4f3ad9330f2ce6a54144952a16e9393.jpg&w=246&h=150&zc=1
New Country Nieuws

Carrie Underwood en John Legend met “Hallelujah”

26 september, 2020
/modules/mod_raxo_allmode_k2/tools/tb.php?src=%2Fmedia%2Fk2%2Fitems%2Fsrc%2Feaf870fbeb5d68b0211c909da19aa5f8.jpg&w=246&h=150&zc=1
New Country Nieuws

Chris Stapleton met nieuwe song “Cold”

25 september, 2020
/modules/mod_raxo_allmode_k2/tools/tb.php?src=%2Fmedia%2Fk2%2Fitems%2Fsrc%2Ffce954322fa92f3392ceef82384ee0e7.jpg&w=246&h=150&zc=1
New Country Nieuws

Shenandoah komt met duetten album

23 september, 2020
/modules/mod_raxo_allmode_k2/tools/tb.php?src=%2Fmedia%2Fk2%2Fitems%2Fsrc%2F73d322d0b7fba9da3c4b4cccf26ed5eb.jpg&w=246&h=150&zc=1
New Country Nieuws

CMT Music Awards 2020: de genomineerden

­