dinsdag, 04 juli 2023 17:06

Alana Springsteen komt naar Nederland

De jonge Amerikaanse singer-songwriter Alana Springsteen is geen familie van Bruce, maar haar new country ligt zo goed in het gehoor dat je toch begint te twijfelen. Inmiddels heeft ze twee albums op haar naam staan: History Of Breaking Up (Part One) en History Of Breaking Up (Part Two), verschenen in 2021 en 2022.

Met haar krachtige en catchy break-upsongs doet Alana soms denken aan Taylor Swift, niet toevallig een van haar grote inspiratiebronnen – Alana deelde onlangs op TikTok zelfs een stukje van een nieuw nummer over haar, titel: Taylor Did. 

 

@alanaspringsteen Feeling grateful for the music and getting ready to live with midnights like everyone else. I ended up finishing Taylor Did and figured I’d post it for anyone who feels the same way. Hope y’all like it #taylordid #tsmidnights #swifttok ♬ original sound - alanaspringsteen

 

Vrijdag 25 augustus staat Alana Springsteen op het podium van de utrechtse Cloud Nine zaal van TivoliVredenburg. Zie onze agenda voor meer gegevens

 

Over Alana Springsteen

De in Nashville gevestigde singer-songwriter Alana Springsteen, een natuurtalent met de passie om te evenaren, is al een expert in het maken van het soort liedjes dat voor altijd op je hart drukt. Nadat ze op zevenjarige leeftijd gitaar had leren spelen, begon de inwoner van Virginia Beach op haar negende met het schrijven van haar eigen liedjes, en al snel begon ze naar Nashville te trekken om samen met zwaargewichten uit de industrie te schrijven. In de traditie van vrouwelijke countrysterren waarmee ze opgroeide, doordringt Springsteen haar muziek met een onweerstaanbare mix van charisma, zelfvertrouwen en warme maar onbevreesde eerlijkheid.

Nu ze op het punt staat haar debuutalbum, TWENTY SOMETHING, uit te brengen als nieuw getekende artiest bij Columbia Records NY/Sony Music Nashville, onthult de 22-jarige haar zeldzame vermogen om complexe emoties met onmogelijk gemak uit te drukken. Ze rolt de verwachte collectie in drie delen uit en legt uit: 'Onze twintiger jaren kunnen verwarrend, opwindend, nederig en onvergetelijk zijn. We zullen dingen verpesten, keer op keer. We leren, doen het beter en beginnen dingen uit te zoeken (de wereld om ons heen en onszelf). En als we geluk hebben … en we doen het werk … en we houden heel veel van, krijgen we af en toe een glimp van hoe het voelt om het goed te doen. TWENTY SOMETHING, dat is de titel van mijn debuutalbum en daar gaat het om.”

Springsteen, een ongelooflijk detailgeoriënteerde muzikante die zich onfeilbaar staande weet te houden bij studioveteranen, ontwikkelde als klein meisje eerst haar relaxte zelfverzekerdheid. "Mijn beide opa's zijn dominee, dus op zondagochtend lieten ze me opstaan in de kerk en een solo zingen", herinnert ze zich. Toen haar grootvader van moeders kant een stoffige, oude klassieke gitaar uit de garage opraapte, kreeg ze de drang om te spelen. "De gitaar was twee keer zo groot als ik en ik kreeg zoveel blaren op mijn vingers, maar ik dacht er niet eens aan om op te geven", zegt ze. "Het is alsof ik meteen een emotionele band had met de gitaar, waarbij ik me elke keer beter voelde als ik hem oppakte."

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­