dinsdag, 06 juli 2021 10:32

Alan Jackson met 'Drive (For Daddy Gene)' tijdens 'A Capitol Fourth'

Alan Jackson was een van de vele artiesten tijdens jaarlijkse PBS' Fourth of July-uitzending, A Capitol Fourth. En de countryster betrad het podium om zijn hit "Drive (For Daddy Gene)" tijdens de show uit te voeren. Jackson trad op vanuit het Ryman Auditorium in Nashville, het podium versierd met een reeks Amerikaanse vlaggen.

"Ik verloor mijn vader en ik wilde een lied voor hem schrijven, en ik wilde geen oud droevig huilend, stervend ding schrijven," zei Jackson aan het begin van zijn optreden, "dus begon ik na te denken over opgroeien, en alles wat ik ooit wilde doen is iets rijden. Hij heeft me daar alles over geleerd en daar gaat dit nummer over."

Jackson schreef "Drive (For Daddy Gene)" als een eerbetoon aan zijn overleden vader, Eugene Jackson, die stierf in 2000. Het nummer werd uitgebracht als de tweede single van Jackson's album Drive uit 2002 en bereikte nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Hot Country. Singles & Tracks en piekte op Nummer 28 in de Billboard Hot 100.

In het nummer herinnert Jackson zich het leren besturen van een truck en een boot onder begeleiding van zijn vader, en de laatste verzen delen de herinneringen van de zanger aan zijn drie dochters die zijn jeep weer leerden besturen. Later in de show trad de countryster opnieuw op toen hij een vertolking van 'America the Beautiful' zong.

 

A Capitol Fourth

Naast Jackson waren er dit jaar nog andere artiesten tijdens A Capitol Fourth, waaronder Mickey Guyton, Jimmie Allen, Jennifer Nettles, Gladys Knight, Broadway-sterren Ali Stroker en Laura Osnes, Jimmy Buffett en Cynthia Erivo, Pentatonix, Auli'i Cravalho en Train. De show werd gepresenteerd door Vanessa Williams.

Het Nationaal Symfonie Orkest speelde onder leiding van toppop-dirigent Jack Everly en operazangeres Renée Fleming opende de show met een bijzondere uitvoering van het volkslied. Er was ook een speciaal optreden voorafgaand aan de Olympische Spelen in Tokio, waarbij het National Symphony Orchestra John Williams' compositie "Olympic Fanfare" uitvoerde als eerbetoon aan Team USA, ter ere van de Amerikaanse Olympische en Paralympische teams die zich voorbereiden op de spelen. 

 

 

 

­