vrijdag, 28 oktober 2022 10:16

Alan Jackson geëerd met CMA Willie Nelson Lifetime Achievement Award

De Country Music Association heeft de winnaar van de CMA Willie Nelson Lifetime Achievement Award in 2022 bekendgemaakt, her is de superster van de new countrymuziek, Alan Jackson.

Alan Jackson zal de eer in ontvangst nemen tijdens "The 56th Annual CMA Awards", die op woensdag 9 november live wordt uitgezonden vanuit de Bridgestone Arena in Nashville op ABC. Dierks Bentley, Jon Pardi, Carrie Underwood en Lainey Wilson zullen het podium van de CMA Awards betreden voor een all-star eerbetoon aan het Country Music Hall of Fame-lid.

"We zijn verheugd om Alan Jackson dit jaar te eren met de CMA Willie Nelson Lifetime Achievement Award", zegt Sarah Trahern, CMA Chief Executive Officer. “Hij is driemaal CMA-entertainer van het jaar en verantwoordelijk voor zoveel iconische momenten in de geschiedenis van de CMA Awards. Net zoals Alan tijdens zijn carrière is beïnvloed door vele countrylegendes, heeft ook hij een generatie artiesten geïnspireerd om trouw te blijven aan de authenticiteit van countrymuziek. We zijn zo opgewonden om Dierks, Jon, Carrie en Lainey samen te brengen op het podium van de CMA Awards voor wat zeker een ongelooflijk en ontroerend eerbetoon zal zijn aan een artiest die ze elk diep bewonderen. Ik heb het grote geluk gehad om door de jaren heen met Alan samen te werken en ik ben verheugd dat we hem volgende maand met deze mijlpaalprijs kunnen eren.”

De CMA Willie Nelson Lifetime Achievement Award is voor een iconische artiest die de hoogste graad van erkenning heeft gekregen in de countrymuziek. De prijs erkent een artiest die zowel nationaal als internationaal bekendheid en aanzien heeft verworven door middel van concertuitvoeringen, humanitaire inspanningen, filantropie, streamingnummers, platenverkoop en publieke vertegenwoordiging op het hoogste niveau. De artiest die deze prijs ontvangt, heeft een positieve invloed gehad op en heeft bijgedragen aan de groei van het genre gedurende de jaren die bewezen hebben een ongekende historische impact te hebben op zowel fans als de industrie.

Eerdere ontvangers van de CMA Willie Nelson Lifetime Achievement Award zijn onder meer Willie Nelson (2012), Kenny Rogers (2013), Johnny Cash (2015), Dolly Parton (2016), Kris Kristofferson (2019), Charley Pride (2020) en Loretta Lynn (2021).

Jackson's ongeëvenaarde status als zanger en songwriter bloeide op door zijn hoed diep te kantelen voor de legendes van zijn jeugd en zijn roots moedig te omarmen. Gedurende zijn indrukwekkende carrière heeft hij oud en nieuw vermengd in een unieke stijl die stedelijk en landelijk, ruig en rauw is, en een beroep doet op de grote sector van het Country Music-publiek dat reflecteert op het verleden vanwege zijn muzikale invloeden.

 

Jackson heeft meer dan 20 albums en collecties uitgebracht, waaronder uitstapjes naar gospel en bluegrass, waarvan er negen multi-platina werden met een verkoop van 2 miljoen of meer. Die albums hebben geleid tot een van Country Music's meest onderscheiden carrières met drie CMA Entertainer of the Year Awards (1995, 2002, 2003); twee Grammy Awards; en lidmaatschap van de Country Music Hall of Fame, de Grand Ole Opry, de gewaardeerde Songwriters Hall of Fame en de Georgia Music Hall of Fame. Jackson ontving de eerste ASCAP Heritage Award (2014) van de organisatie voor uitvoeringsrechten, waarmee hij werd erkend als de meest uitgevoerde countrymuziek-songwriter-artiest van de afgelopen 100 jaar. Jackson heeft 35 nummer 1-hits in kaart gebracht, bijna 60 miljoen albums verkocht en is een van de meest gedecoreerde en gerespecteerde figuren van het genre, met meer dan 150 onderscheidingen.

 

Alan Jackson - Livin' On Love

 

 

­