dinsdag, 12 september 2023 12:54

49 Winchester is de openingsact Luke Combs in AFAS

49 Winchester is de openingsact Luke Combs in AFAS 49 Winchester; foto Thomas Crabtree

49 Winchester heeft hun allereerste Europese livedata aangekondigd als directe ondersteuning voor Luke Combs’ World Tour 2023. De 14-date run begint op 30 september in Oslo, Noorwegen en omvat een stop bij AFAS Live in Amsterdam op 7 oktober en wordt afgesloten met een stand van twee nachten in de iconische O2 Arena in Londen

“Luke is iemand wiens muziek en aanpak we al jaren bewonderen”, zei Isaac Gibson van 49 Winchester. “We zijn meer dan dankbaar en opgewonden om dit najaar met hem op pad te gaan in Europa en de 49e show wereldwijd te nemen op de grootste podia van onze carrière. Tot ziens daar!”

49 Winchester zijn het afgelopen jaar op pad geweest ter ondersteuning van hun veelgeprezen New West Records-debuut Fortune Favors The Bold. Het nieuwe album heeft snel meer dan 85 miljoen wereldwijde streams gegenereerd en meer dan 32 miljoen wereldwijde streams voor de single 'Russell County Line'. De band is ook geselecteerd als Spotify “Hot Country Artist to Watch in 2023” en als Apple Music “Country Riser in 2022.” Fortune Favors the Bold kwam binnen op # 7 in de Billboard Top New Artist Chart, # 7 in de Billboard Current Country Chart en ook # 10 in de Billboard Folk Americana Chart.

 

49 Winchester - Russell County Line

 

Rolling Stone gaf lovende kritieken en noemde ze ‘Country Music’s Buzziest of Buzz Bands’, en noemde het album ook een van de ‘25 beste country- en Americana-albums van 2022’. Bandcamp noemde Fortune Favors the Bold een van de ‘Beste Country Records van 2022’, net als No Depression, Holler, PopMatters, Whiskey Riff, WMOT en meer

UK/EU TOUR DATES:

September 30 - Oslo NO - Spektrum # (SOLD OUT)
October 1 - Stockholm SE - Avicii Arena # (SOLD OUT)
October 4 - Copenhagen DK - VEGA Forum # (SOLD OUT)
October 6 - Hamburg DE - Barclays Arena # (SOLD OUT)
October 7 - Amsterdam NL - AFAS Live # (SOLD OUT)
October 8 - Paris FR - La Cigale # (SOLD OUT)
October 10 - Zurich CH - The Hall # (SOLD OUT)
October 11 - Brussels BE - Ancienne Belgique # (SOLD OUT)
October 13 - Dublin IE - 3 Arena # (SOLD OUT)
October 14 - Belfast UK - SSE Arena # (SOLD OUT)
October 16 - Glasgow UK - OVO Hydro Arena # (SOLD OUT)
October 17 - Manchester UK - AO Arena # (SOLD OUT)
October 19 - London UK - O2 Arena (Night 1) # (SOLD OUT)
October 20 - London UK - O2 Arena (Night 2) # (SOLD OUT)
October 22 - London, UK - Lafayette * (SOLD OUT)

luke concert

 

Over 49 Winchester

49 Winchester, opgericht in Winchester Street in het kleine bergstadje Castlewood, Virginia (2.045 inwoners), begon als een groep tienervrienden uit de buurt die een berekend doe-het-zelf-pad volgden. In 2014 brachten ze in eigen beheer hun gelijknamige debuut uit, gevolgd door The Wind uit 2018 en het gevierde III uit 2020. Terugkijkend op de begindagen als alleskunner, waar het ging om het rondkomen en de eindjes aan elkaar te knopen in een poging de band aan de gang te houden, kan frontman Isaac Gibson niet anders dan dankbaar zijn voor een goed... Dit begrip vormt de kern van het ethos van de band: alles wat de moeite waard is in het leven, wordt steen voor steen opgebouwd. “Alles moet gebouwd worden. En heel weinig mensen zullen van de ene op de andere dag succes boeken”, zegt Gibson. “We zijn niet begonnen als een stelletje hot shot pickers uit Nashville. We begonnen op de begane grond – heel eenvoudige songwriting en instrumentatie. Maar we bleven eraan werken en maakten altijd vooruitgang in wat we wilden doen en hoe we wilden klinken – elk nummer beter dan het vorige, de show vanavond beter dan gisteravond.

49winchester.com | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Lees ook...

­