Nashville

Nashville, Verenigde Staten, 13 mei 2013

LEES DE RECENSIE VAN NASHVILLE KLIK HIER

 

De serie draait om Connie Britton als Rayna James, een legendarische countryzangeres waarvan ze haar bekendheid aan het verliezen is. Haar producers geven haar een aanbod op mee te gaan op tour met de nieuwe sensatie Juliette Barnes (Hayden Panettiere), de jonge en sexy toekomst van de countrymuziek. Maar beide zangeressen streven hun eigen doelen na. Juliette wilt de plaats innemen van Rayna. Rayna denkt dat ze met een paar succesvolle nummers van Scarlett O'Connor (Clare Bowen) haar succes kan redden. Rayna's vader is Lamar Wyatt (Powers Boothe), een krachtige politicus in Nashville, die haar dwong om te trouwen met Teddy Conrad (Eric Close), die leeft van het geld van Rayna.

Verhaal

Nashville

 

Nashville draait om twee countryzangers, Rayna Jaymes (Connie Britton) die al jaren aan de top staat wiens ster dalende is, en Julliete Barnes (Hayden Panettiere) een nieuwkomer wiens ster juist reizende is. Rayna’s recordlabel stelt voor dat ze in het voorprogramma gaat zingen bij de concerten van Juliette. Beide dames kunnen elkaar niet uitstaan. Juliette ziet Rayna als vergane glorie, en Rayna vindt de bubble gum country waar Julliete succes mee heeft geen echte muziek.

Cast

Vaste rollen

   Hayden

Connie Britton als Rayna James, een 40-jarige countryzangeres waarvan haar bekendheid begint te verdwijnen.
Hayden Panettiere als Juliette Barnes, een voormalig tienerster die de plek van Rayna als meest bekende countryzangeres wilt innemen.  

Clare Bowen als Scarlett O'Connor, een auteur en songwriter die Rayna huurt om meer nieuwe liedjes te schrijven. Ze is ook het nichtje van Deacon.

Eric Close als Teddy Conrad, de echtgenoot van Rayna die nu leeft op het salaris van Rayna. Hij besluit om zich op te geven als nieuwe burgemeester van Nashville.

Charles Esten als Deacon Clayborne, songwriter, lead gitarist, en voormalig minnaar van Rayna.
Jonathan Jackson als Avery Barkley, een ambitieuze muzikant die zich gedraagt als een badboy. Hij date momenteel met Scarlett.
Sam Palladio als Gunnar Scott, een goedhartig, ambitieus-muzikant die een oogje heeft op Scarlett.
Robert Wisdom as Coleman Carlisle, kandidaat voor burgemeester en Rayna's vriend
Powers Boothe als Lamar Wyatt, vader van Rayna, die niet accepteert dat haar muziekcarrière vervaagt. Hij is ook politicus en is erg rijk.

 

Connie

Connie

 

 

Terugkerende rollen

    Judith Hoag als Tandy Wyatt
    Kimberly Williams-Paisley als Peggy Samper
    Burgess Jenkins als Randy Roberts
    J. D. Souther als Watty White
    Sylvia Jefferies als Jolene Barnes
    Ed Amatrudo als Glenn Goodman
    Lennon Stella als Maddie Conrad
    Maisy Stella als Daphne Conrad
    Michiel Huisman as Liam McGuinnis

 

Conclusie

Nashville is een Amerikaanse muzikale dramaserie gemaakt door Academy Award winnares Callie Khouri en geproduceerd door R.J. Cutler, Khouri, Dee Johnson, Steve Buchanan en Connie Britton. De hoofdrol wordt gespeeld door Connie Britton als Rayna James, een legendarische countryzangeres waarvan haar bekendheid begint te verdwijnen, en Hayden Panettiere als aanstormend countryzangeres Juliette Barnes. De serie ging op 10 oktober 2012 in premiere op ABC. Er keken 8.93 miljoen kijkers naar de première van de serie.

De première werd positief ontvangen door critici. Het werk van de maker Khouri en de performance van Connie Britton werden het meest positief besproken.

Trailer

­