McLeod's Daughters

McLeod's Daughters, Australiƫ, 25 mei 2013

McLeod's Daughters is een Australische televisieserie van Nine Network. Vanaf 2004 is het de meest succesvolle serie op Australische televisie met een gemiddelde van 1,5 miljoen kijkers per aflevering. In 2003 werd de serie in meer dan 100 landen op televisie vertoond via het Hallmark Channel. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996, die nog steeds een groot succes is in Australiƫ.

Verhaal

De serie draaide in het begin om de twee zussen, Claire en Tess McLeod, die sinds hun kinderjaren apart van elkaar leven. Tess leeft in de grote stad met haar moeder, Ruth Silverman, terwijl Claire op het platteland woont met hun vader, Jack McLeod. Als Jack in 2001 overlijdt, erven beiden zussen een deel van de grote boerderij, Drovers Run.

Tess keert voor het eerst sinds jaren weer terug naar het platteland, terug naar Drovers Run, maar vooral terug naar Claire. Claire runt inmiddels de gehele boerderij en wordt bijgestaan door 5 boerderijknechten en door Meg Fountain, huishoudster die samen met haar dochter Jodi op het erfgoed in het kleine huisje woont. Ook komt het lokale boodschappenmeisje en serveerster Becky Howard af en toe langs.

Claire is echter gekwetst om het feit dat Tess alleen maar terug lijkt te komen voor het erfgoed. Tess besluit een tijdje op Drovers te komen logeren, iets waar Claire in eerste instantie niet op zit te wachten. Als Claire haar laat zien wat de boerderij betekent voor haar en iedereen, besluit Tess haar deel bij Claire aan te sluiten en om voorgoed op Drovers te komen wonen. Langzaam groeien de zussen weer naar elkaar toe en hoewel Claire koudbloedig en afstandelijk lijkt te zijn, leert Tess haar een spontanere manier van leven.

Als de 5 boerderijknechten betrapt worden op het stelen van brandstoffen, ontslaat Claire ze onverbiddelijk. Maar ze maakt zich vanaf dat moment grote zorgen, aangezien ze al het zware werk niet alleen aankan. De meiden Claire, Tess, Meg, Jodi en Becky besluiten er met z'n vijven wat te van maken, ondanks alle kritiek van hun ouderwetse buren.

Cast

Simmone Jade Mackinnon - Stevie Hall-Ryan
Abi Tucker - Grace Kingston McLeod
Edwina Ritchard - Jaz McLeod II
Gillian Alexy - Tayler Geddes
Doris Younane - Moira Doyle
Luke Jacobz - Patrick Brewer
Matthew Passmore - Marcus Turner/ Greg Hope
John Schwarz - Ben Hall/Mark Weatherdon
Peter Hardy - Phil Rakich
Rachael Coopes - Ingrid Marr
Ashton & Tate Hutchings - Xander Ryan

Trailer

­