Exclusief interview met Nashville’s Country Café

Door

Op woensdag 19 oktober 2022 vond in Theater De Leest in Waalwijk de première-avond plaats van Nashville’s Country Café. Een concert waarin hits uit de rijke historie van de countrymuziek aan bod komen, en dat een uitstekende dwarsdoorsnede biedt van oude(re) en nieuwe(re) classics en zelfs van splinternieuw materiaal. Het concertverslag van deze muzikale ode aan Nashville werd reeds eerder gepubliceerd op newcountry.nl. Na afloop van het concert had ik ook de eer om namens newcountry.nl een aantal hoofdrolspelers en hoofdrolspeelsters van de avond te mogen interviewen: Jacky, Pam MacBeth, Jordyn Mallory en Zach Moody (Jordyn en Zach vormen het duo Tupelo Honey).

 

Interview met Nashville’s Country Café

 

Dames en heer, bedankt voor het fantastische concert. Vanavond was de première-avond van Nashville’s Country Café. Hoe hebben jullie deze avond ervaren?

Pam: We zitten nu in de fase dat we de show voor de eerste keer hebben zien samensmelten tot een geheel.

Jordyn: We komen net van het podium, dus we zitten nog hoog in de adrenaline van het optreden. Wij zijn superenthousiast! We zijn eigenlijk erg gelukkig nu!

Pam: Ons enthousiasme werd ook erg gevoed door de positieve manier waarop het publiek op ons en onze muziek reageerde. Zowel op de originele nummers van Tupelo Honey als op de classics die werden gezongen. We voelden dat het publiek het brede spectrum erg op prijs stelde.

 

Het was inderdaad een mooie mix van bekende en nieuwe nummers. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er zoveel nieuwe songs zouden worden gezongen. En dat maakte het extra leuk, want het is altijd heel interessant om nieuwe muziek te (mogen) ontdekken.

Jordyn: Als artiesten waarderen wij het heel erg wanneer we merken dat mensen niet alleen classics willen horen, maar ook bereid zijn om nieuwe muziek te ontdekken.

Pam: In Europa staan mensen in het algemeen erg open voor nieuwe artiesten, willen ze nieuwe muziek absorberen.

 

Wat ook erg interessant was, was de songkeuze. Hoe selecteren jullie de songs voor de show, want er valt zoveel te kiezen? Jordyn en Zach spelen uiteraard veel eigen nummers, maar hoe kiezen jullie de classics?

Pam: Jacky heeft zo’n voorliefde voor Emmylou Harris, dus is het een vanzelfsprekendheid dat zij minimaal een song van Emmylou zingt.

Jacky: Dat is het zeker. Ik hou sowieso van de oudere countrynummers en dat ik die dan kan mixen met nieuwer materiaal, bijvoorbeeld met een song van mijn eigen album, dat maakt deze show zo leuk om te doen. Ik vind het ook leuk om te zien dat het publiek sommige van de songs herkent en daarna aandachtig luistert naar nieuwe nummers.

 

Iedere vocalist kiest dus zijn/haar eigen repertoire voor de show?

Pam: Ja, deels, en dat doen we in samenspraak met de producer, want hij heeft ook zo zijn eigen voorkeuren.

Jordyn: We sturen een selectie van songs, die we zouden willen zingen, naar Leon. En hij maakt dan een keuze, want, aangezien wij in de US wonen, weten wij niet altijd welke nummers populair/bekend zijn in Nederland. En wij willen de songs zingen, die het publiek graag wil horen. En zo verloopt de selectieprocedure voor de songs die tijdens het concert de revue passeren.

 

Wat was jullie favoriete song die jullie vanavond tijdens het concert hebben gezongen?

Pam: Ik heb niet een maar twee favoriete nummers. De eerste is ‘Things I Never Needed’ (Grace Potter and the Nocturnals). Oh nee, ik heb er eigenlijk drie, want ook ‘Lipstick’ (Runaway June) en ‘Coat of Many Colors’ (Dolly Parton) zijn mijn favorieten. En het hebben van meerdere favorieten is volgens mij ook het probleem waar Jacky, Jordyn en Zach mee kampen, is het niet? Jullie zingen namelijk zowel classics als eigen werk en dat maakt het nog moeilijker om een keuze te maken.

Zach: Ik vond Alannah Myles’ ‘Black Velvet’ wel heel gaaf om te spelen.

Jordyn: Ja, het publiek reageerde daar erg goed op.

Pam: Dat is ook een song met een heerlijke groove. En jij, Jacky?

Jacky: Ik vond het leuk om mijn eigen song te spelen, maar ook om samen met jullie te zingen en jullie te begeleiden met mijn gitaar.

 

Mijn persoonlijke favoriet was jullie prachtige ‘Forever Country’ mash-up versie van ‘Country Roads/I Will Always Love You’. Was het daadwerkelijk jullie bedoeling om de ‘Forever Country’ versie te spelen of is jullie mix per toeval ontstaan?

Pam: Het is niet helemaal dezelfde versie, want we hebben er een paar elementen uit weggelaten, maar de versie is wel gemodelleerd naar de ‘Forever Country’ versie. Het zou ook zonde zijn om dat niet te doen, want die versie bevat de classics die elk countrypubliek wil horen.

 

Vanavond was de première-avond van de show, waarmee jullie de komende maanden door heel Nederland gaan touren. Naar welke concerten van de nieuwe tour kijken jullie het meeste uit?

Jacky: De show van komende zaterdag (22 oktober 2022) in Veenendaal, want dat is een thuiswedstrijd voor mij. Naar die show komen mijn ouders en het is al een hele tijd geleden dat ze mij hebben zien optreden.

Pam: Voor mij is de show van komende vrijdag (21 oktober 2022) in Sassenheim een thuiswedstrijd en bijgevolg de show waar ik het meeste naar uitkijk.

 

Spelen jullie de hele tour in dezelfde vaste bezetting? Of hebben jullie tijdens sommige shows ook gastartiesten?

Pam: Wij spelen de hele tour inderdaad met dezelfde bezetting. Jordyn en Zach zijn onze ‘gastartiesten’, ha, ha. En met zulke fantastische ‘gastartiesten’ heb je toch geen andere gastartiesten meer nodig!

 

Ik stelde de vraag ook omdat jullie tijdens de tour niet alleen in theaters maar ook in kleinere venues, o.a. een aantal café’s, spelen. Met een band van 9 artiesten lijkt het mij niet evident om op elk podium te passen.

Jordyn: Ja, elke keer dat we touren willen we zoveel mogelijk shows spelen. En daarom treden we ook op in een aantal café’s, kleinere venues, maar dat is voor ons geen probleem.

 

Ja, ik zag dat jullie ook een aantal concerten geven in mijn hometown, Tilburg.

Jordyn: Ik vind Tilburg een hele leuke stad. De vorige keer dat ik in Nederland was ben ik met Kimmy June een dagje in Tilburg gaan shoppen. We hebben toen veel te veel geld uitgegeven, maar het was zo’n leuke dag in een leuke stad.

Pam: Ik ga ook graag shoppen in Tilburg.

 

En nu bevinden jullie je in de schoenenhoofdstad van Nederland: Waalwijk.

Jordyn en Pam in koor: Is dat echt zo? Waarschijnlijk is het maar goed ook dat we dat niet op voorhand wisten, anders waren de repetities en misschien wel de hele show niet eens doorgegaan, ha, ha! Maar we hebben nu in ieder geval een hele goede reden om nog eens terug te komen naar Waalwijk.

Jordyn: En kom alsjeblieft in grote getale naar onze concerten, zodat we schoenen kunnen kopen, ha, ha!

 

Pam, jij hebt reeds in heel wat beroemde venues, waaronder de Grand Ole Opry, opgetreden. Wat is jullie persoonlijke droomvenue om op te treden?

Zach: Voor mij is dat de Grand Ole Opry.

Jordyn: Ik sluit mij aan bij Zach’s keuze voor de Grand Ole Opry. En misschien ook wel Red Rocks.

Jacky: Voor mij ligt het enigszins anders. Ik heb de afgelopen twee jaar, tijdens de coronacrisis, (bijna) niet kunnen optreden. Ik heb ook kleine kinderen, dus ik ben heel blij dat ik opnieuw kan optreden en deze optredens kan combineren met mijn gezinsleven. Ik wil niet te ver van huis optreden en ‘s avonds lekker naar huis kunnen gaan.

 

Als jullie uit alle countryartiesten ter wereld kunnen kiezen, met welke artiest(en) zouden jullie een duet willen vormen?

Pam: Ongetwijfeld Dolly!

Jacky: Voor mij is dat Emmylou Harris.

 

Hoe is het concept/project Nashville’s Country Café ontstaan?

Pam: Dit project is bedacht door Leon (Priest) met de bedoeling om een theaterconcept neer te zetten met diverse artiesten. Net na de coronacrisis hebben we trouwens al een eerste versie/reeks van Nashville’s Country Café concerten gedaan. Leon is gewoon een erg creatief persoon.

 

Nog een vraag die me te binnen schiet, zeker omdat ik zonet vernam dat Jordyn en Zach pas een aantal dagen geleden uit de US zijn ingevlogen: hoe repeteren jullie deze show aangezien niet iedereen in Nederland woont?

Zach: Dat is inderdaad een goede vraag, want wij hebben slechts vier uur met elkaar samen doorgebracht om deze show te repeteren.

Pam: Wij zijn gewoon professionals. Wij dagen op voor de repetities en voor de show en we doen ons ding. We werken samen en krijgen alles voor elkaar omdat we een gezamenlijke passie delen: de liefde voor muziek. En omdat we het publiek enkel het beste willen voorschotelen.

Jordyn: Uiteraard zijn wij niet onvoorbereid, want wij repeteren ook individueel. En we weten dat we omringd zijn door uitstekende muzikanten. En wanneer iedereen goed voorbereid op de gezamenlijke repetitie(s) aankomt, dan komt gewoon alles goed.

Pam: Het is eigenlijk te vergelijken met het bakken van een cake. Een goede voorbereiding is alles!

Jordyn: Dan heb je mij nog niet in de keuken aan het werk gezien, ha, ha!

 

Tijd voor de slotvraag: is er nog een speciale boodschap die jullie willen delen met de lezers van newcountry.nl?

Jacky: Kom naar een van onze concerten!

Jordyn: Kom naar een van onze concerten, steun ons, volg ons op onze socials.

Pam: Blijf live muziek steunen. En in ons geval: blijf live countrymuziek steunen.

 

Interview Nashville Country Café
Beneden links naar rechts: Zach, Jordyn en Pam, boven Jacky en Cedric

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­