Exclusief interview met Kane Brown

Door
Exclusief interview met Kane Brown Kane Brown; foto Alex Alvga

25 januari 2023 is een heel speciale dag, want niet alleen heb ik die avond de eer om namens newcountry.nl de band Restless Road te mogen interviewen. Ook superster Kane Brown heeft tijd vrijgemaakt in zijn drukke schema om met newcountry.nl te praten. Jammer genoeg komt hij met wat vertraging aan bij de Melkweg Amsterdam en hebben we uiteindelijk slechts een kleine vijf minuten voor een face to face interview. Maar iets is beter dan niets en het wordt een kort, maar toch onderhoudend gesprek met Kane Brown.

 

Interview met Kane Brown

Welkom in Amsterdam. Dit is niet jouw eerste bezoek aan de Nederlandse hoofdstad?

Dat klopt. Ik stond ook al in 2020 op het podium van de Melkweg. En ditmaal hebben we het toeschouwersaantal verdubbeld. De vorige keer trad ik op voor 650 toeschouwers (in de Oz zaal) en deze keer komen 1250 toeschouwers naar mijn optreden in de Max zaal. Daar kijk ik erg naar uit.

 

En de fans kijken ook uit naar jouw optreden. Toen ik rond 19.00u bij de venue aankwam stond er al een lange rij fans voor de deuren te wachten.

That’s nice.

 

Knae Brown Interview
Kane Brown; foto Alex Alvga

 

Je bent nu ongeveer halverwege jouw UK/Europese tour en hebt net de optredens in de UK achter de rug. Hoe waren die eerste concerten in de UK?

Tot nu toe was het een fantastische beleving. De kick-off van onze tour was in Glasgow, Schotland. In de US weet ik uit ervaring welke songs ik moet/kan zingen om het publiek uit zijn dak te laten gaan, maar in de UK en Europa ben ik nog zoekende. Zo had ik de laatste anderhalf jaar in de US het nummer ‘Homesick’ niet meer gezongen en in de UK werd er plots luidkeels geroepen om die song te zingen. En dat heb ik dan ook gedaan. En dan zijn er andere songs, voornamelijk covers, die ik in de US probleemloos kan zingen, maar waarbij ik in de UK het gevoel kreeg dat die covers in de UK en Europa niet zo bekend zijn. Het is dus een beetje experimenteren om de juiste ‘UK/Europa mix’ te vinden.

 

Wat kan het publiek in Melkweg Amsterdam vanavond verwachten?

Heel veel energie. Ik probeer ook om zoveel mogelijk contact te leggen met het publiek en om er een leuke ervaring van te maken. Het wordt zeker de moeite waard.

 

Met welke projecten ben je momenteel bezig, naast de huidige UK/Europa tour?

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van nieuwe songs. Afgelopen nacht had ik een beetje teveel gedronken en heb ik een nieuwe EP aangekondigd. Ik ben dus volop bezig met nieuwe muziek.

 

Je trad in 2020 op in Amsterdam en vanavond weer. Wat vind je zo leuk aan Amsterdam/Nederland?

Dit is een wondermooie stad. De fietsen zijn ook geweldig, wat een fantastisch vervoersmiddel. Ik heb nog nooit zoveel fietsen en fietsers gezien. Mijn vrouw vergezelt me op deze tour en we zijn samen ook wat gaan wandelen en shoppen in de stad. En de coffeeshops zijn helemaal geweldig.

 

Je bent, net als Restless Road, ook minder dan een dag geleden aangekomen in Nederland?

Ja, we zijn gisterenavond laat, met zijn allen, aangekomen in Nederland. Ik heb tot 6.30u ‘s ochtends zitten gamen op de X-Box. Dat is leuk, want dan zit ik op de Europese servers en heb ik via die weg ook gesprekken met (Europese) fans. Ik ben pas om 6.30u ‘s ochtends gaan slapen en ben rond 15.00u weer wakker geworden, dus heb ik niet zo heel veel van de stad kunnen zien. Mijn vrouw heeft Amsterdam dan maar in haar eentje verkend, hoofdzakelijk om te shoppen.

 

Zijn er volgens jou (veel) verschillen tussen hoe een publiek in de US en een publiek in de UK/Europa reageert tijdens een concert?

De UK/Europese fans zijn veel meer bekend met ‘deep cut’ tracks. In de US zijn er ook die hard fans die dat soort tracks kennen, maar dat is toch doorgaans iets waar Europeanen meer geïnteresseerd in zijn. In de US komen de fans hoofdzakelijk naar concerten om de hits, de songs die op de radiostations worden gedraaid, te horen. Dat is wel een verschil met Europa en de UK. Wat het ook moeilijker maakt of juist interessanter is dat er niet zoveel Amerikaanse new country acts in de UK en Europa komen touren. Ik vind dat juist wel leuk en wil bekend blijven staan als een van de belangrijkste artiesten uit het genre die regelmatig op bezoek komt in de UK en Europa.

 

Tijd voor de slotvraag: Wat wil je de lezers van newcountry.nl toewensen?

Als je vanavond niet naar het concert bent gekomen, dan hoop ik dat je dat jammer vindt en dat je de volgende keer wel bij mijn concert aanwezig zal zijn. Zo kunnen we tijdens het volgende concert mogelijk naar een nog grotere venue uitwijken.

 

Concertveslag Kane Brown

Kane Brown 2023 concertverslag

 

­