Exclusief interview met Jordan Davis

Door

Jordan Davis: Amsterdam bezoeken stond op zijn bucketlist.

Als we even voor half zes arriveren voor het interview met Jordan Davis staan er al twee rijen met countryfans te wachten. De VIP’s en de fans die, als vanavond om half acht de deuren open gaan, een goede plaats willen bemachtigen. Wij worden opgehaald en lopen door de nu nog lege concertzaal naar de kleedkamer van Jordan. Als we binnen komen, staat hij meteen op om ons te begroeten.

 

Clichématig starten we met de eerste vraag: Het is je eerste keer in Amsterdam, hoe bevalt dat tot nu toe?

Jordan begint meteen enthousiast te vertellen. Amsterdam bezoeken stond op zijn bucketlist. Hij heeft nog niet veel van Amsterdam gezien, maar tot nu toe vindt hij het geweldig. Om die reden hebben ze ook hun vlucht omgeboekt. In plaats van woensdagmorgen vliegen ze pas woensdagavond, zodat ze een dag langer hebben om Amsterdam te ontdekken.

 

In Nederland wordt countrymuziek niet op de radiostations gedraaid. We vragen hem of hij denkt dat het daardoor voor country artiesten moeilijker is om in Nederland voet aan de grond te krijgen. Zijn muziek wordt in Europa weliswaar niet volop op de radio gedraaid, maar de opkomst van streamingdiensten biedt de fans voldoende mogelijkheden om toch zijn muziek te kunnen luisteren. En dat de fans zijn nummers door en door kennen, bleek gisterenavond wel in Keulen. Aan het einde van de show was er nog tijd voor een nummer en de fans wilden graag ‘Leaving New Orleans’ horen. Het publiek zong het nummer helemaal mee. En dat terwijl hij lang heeft getwijfeld of hij dit nummer wel in zijn album zou opnemen. Hij dacht dat de mensen uit Louisiana, waar hij vandaan komt, het nummer niet zouden kunnen appreciëren. Na lang wikken en wegen heeft hij de knoop doorgehakt en het nummer toch op het album gezet. En daar is hij blij om, want zijn fans vinden het een geweldig nummer.

 

Ondanks dat Jordan uit een muzikale familie komt, is hij eerst gaan studeren. Nu is hij heel gedreven in het maken van muziek en het halen van zijn muzikale doelstellingen. Zijn broer Jakob Davis heeft hem destijds overgehaald om zich te gaan richten op het maken van muziek. Is hij blij dat Jakob dat heeft gedaan?
Zijn broer is zijn beste vriend, ze gaan erg goed met elkaar om. Jakob is destijds naar Nashville verhuisd en belde Jordan op omdat hij vond dat Jordan ook naar Nashville moest komen. Dat heeft hij gedaan en dat was een hele goede zet. Hij is Jakob hier heel dankbaar voor en is ook blij dat hij met zijn broer kan samenwerken. De eerste single die ze samen schreven, scoorde al meteen hoog in de hitlijsten.

 

In Amerika treedt Jordan ook op met bands die nog niet in Europa zijn geweest, zoals bijvoorbeeld Rascall Flats. Neemt hij volgende keer als hij naar Europa komt enkele van deze artiesten mee? Hij wil natuurlijk andere artiesten ook overhalen om hier te komen optreden. Hij wil graag zijn fanbase hier verder opbouwen en komt zeker terug.

 

Er zijn nog een paar concerten voor Jordan gepland hier in Europa. Gaat hij daarna meteen terug naar Amerika? Hij is iemand die van dag tot dag leeft en andere mensen houden zijn agenda in de gaten. Dus eigenlijk heeft hij geen idee wanneer hij precies teruggaat. Zijn vrouw Kristen is uitgerekend op 19 november en hij verwacht uiteraard op tijd terug te zijn voor de geboorte van hun eerste kindje. Een pauze om daarna van de kleine te genieten zal helaas niet gaan. Maar dit is het derde jaar op rij dat hij meer dan 120 optredens per jaar heeft gegeven. Dat geeft hem nieuwe energie om het jaar positief af te sluiten.

 

Onwetend beginnen we met het stellen van de volgende vraag: je vrouw Kristen heeft American Idol gewonnen en ...Jordan onderbreekt ons meteen. We hebben dat zeker op Wikipedia gevonden? In een vorig interview werd hem de vraag gesteld of hij een keer een duet met zijn vrouw zou opnemen. Op zijn antwoord dat Kristen helemaal niet zo goed kan zingen, werd verbaasd gereageerd. En een beetje verontwaardigd. Want dat is toch helemaal niet aardig om te zeggen over je vrouw die ook artieste is? Na dat interview heeft hij meteen op internet gekeken en ontdekte een foute link op Wikipedia. Zijn vrouw is een andere Kristen O’Connor dan die winnares van American Idol.

 

Nu dit misverstand is opgehelderd, stappen we snel weer over op een vraag over zijn muziek. Denkt Jordan dat zijn nummer ‘So do I’ zijn volgende nieuwe hit kan worden? Dat zal niet gaan gebeuren, want het laatste nummer van zijn huidige album dat uitgebracht is, is ‘Slowdancing in a parkinglot’. Een rustig nummer om de reeks mee af te sluiten. Daarna is het tijd voor nieuwe muziek, want zijn nieuwe album komt eraan.

 

Tot slot vragen we of hij nog iets wil zeggen tegen zijn Nederlandse fans. “Vandaag werd ik hier in Amsterdam aangesproken door een fan, die mij bedankte voor het maken van mijn muziek. Dat vind ik natuurlijk leuk, maar het is ook vreemd. Het maken van muziek is voor mij heel belangrijk en mijn fans zorgen ervoor dat ik dat kan blijven doen. Dus eigenlijk wil ik juist mijn fans bedanken!”

 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­