Exclusief interview met Carly Pearce

Door

CMA Award winnares Carly Pearce, bekend van haar hits ‘I Hope You're Happy Now’ (duet met Lee Brice) en ‘Every Little Thing’, bracht onlangs de prachtige EP ‘29’ uit, waarop ook haar huidige single ‘Next Girl’ staat. Newcountry.nl had het genoegen om de 30-jarige zangeres te mogen interviewen.

 

Carly, beschrijf jezelf in het kort.

Ik ben een eerlijke vrouw uit Kentucky die er altijd van heeft gedroomd om een country artieste te worden. Het is mijn doel om later te worden herinnerd als een vrouw die country geschiedenis heeft geschreven!

 

Je hebt onlangs jouw EP ‘29’ uitgebracht, waarop 7 ronduit prachtige songs staan. Welke van deze songs is jouw favoriete song?

Dat is ongetwijfeld de titeltrack ‘29’, een eerlijke song, die ik ook wel omschrijf als een ‘Tammy Wynette-en-Lee Ann Womack-in-een-song’.

 

Op de EP ‘29’ staan ook meerdere taalkundige hoogstandjes, waarvoor mijn complimenten. Mijn persoonlijke favorieten zijn het gebruik van het woord ‘Lie-Ability’ in de song ‘Liability’ en de fantastische en tegelijk trieste zin ‘From a Miss to a Mrs. and then the other way around’ uit de titelsong ‘29’ (een lied waarop ze zowel haar huwelijk als scheiding bezingt). Wat zijn jouw meest favoriete zinnen/teksten uit liedjes van andere artiesten?

Dan wil ik er eigenlijk twee noemen: het hele nummer ‘The House That Built Me’ van Miranda Lambert en de volgende passage uit ‘When It Rains It Pours’ van Luke Combs: ‘And I ain't gotta see my Ex-future- mother-in-law anymore, Oh Lord, when it rains it pours’.

 

Kunnen we verwachten dat de EP ‘29’ gaat uitgroeien tot een volledig album? Of krijgt het volgende volledige album de titel ‘30’ of misschien wel ‘31’?

Volgens mij ben ik nog niet klaar met ‘29’. Ook al ben ik geen 29 jaar meer, toch wil ik graag nog langer een 29-jarige zijn.

 

Ben je van plan om weer te gaan touren wanneer de restricties worden opgeheven?

Ik kan niet wachten om weer te gaan touren. En van zodra ik weer ga touren, wil ik ook naar Europa komen en kan hopelijk ook mijn eerste concert ooit op Nederlandse bodem plaatsvinden.

 

Wie zijn jouw muzikale helden/voorbeelden?

Dat zijn eigenlijk allemaal sterke vrouwen: Dolly Parton, Lee Ann Womack en ook ‘country ladies of the 90’s’ zoals Faith Hill, The Chicks en Sara Evans.

 

Wanneer je kan kiezen uit alle liedjes van de wereld, welke drie covers zou je het liefste willen uitbrengen?

 • The Chicks: Cowboy Take Me Away

 • Patty Loveless: You Don’t Even Know Who I Am

 • Trisha Yearwood: Walkaway Joe

 

Een aantal weken geleden trad je op bij de Grand Ole Opry. Kan je het gevoel beschrijven dat je meemaakt wanneer je daar mag optreden?

Ik heb al meer dan 80(!) keer opgetreden bij de Grand Ole Opry. Het is mijn favoriete locatie om op te treden. Telkens wanneer je daar backstage loopt en op het podium staat, voel je de aanwezigheid van elke artiest die daar ooit heeft opgetreden. Een magische venue!

 

Tijd voor de snelle vragenronde.

 • Favoriete muziekinstrument: Banjo

 • Favoriete band/artiest/artieste: Dolly Parton

 • Favoriete song: You Don’t Even Know Who I Am van Patty Loveless

 • Favoriete muziekfestival: CMA Fest

 

Tijd om te kiezen.

 • Spotify OF Fysieke CD/vinyl? Ik kan niet kiezen want ik vind ze allemaal geweldig

 • CMA Award OF Grammy Award? CMA Award

 • C2C festival OF Stagecoach? Allebei

 • Lee Brice OF Josh Abbott Band OF Matthew West? Sorry Josh, Sorry Matthew, maar dan kies ik toch voor Lee Brice

 • Akoestisch of Full-electric concert? Akoestisch concert

 

Dan zijn we alweer toe aan de laatste vraag: Wat wil je de lezers van newcountry.nl toewensen?

Heel veel geluk en een goede gezondheid. En ik wil dat jullie weten dat ik, van zodra het weer mogelijk is, dolgraag weer live voor jullie wil optreden!

 

Carly Pearce

 

LINKS | CARLY PEARCE

Door NewCountry.nl | Beeld: Universal Music Group

Exclusief interview met Carly Pearce

­