Exclusief interview met Callista Clark

Door

Callista Clark is pas 17 jaar oud, maar mag zeker een van de rijzende sterren aan het Nashville firmament worden genoemd! In februari 2021 verscheen haar EP ‘Real To Me’ waarop vijf ijzersterke nummers staan. En newcountry.nl had de eer om haar te mogen interviewen.

 

Callista, beschrijf jezelf in het kort.

Ik ben een zangeres, muzikante en songwriter. Bewust wil ik deze drie woorden benadrukken want ik ben zowel een zangeres als een muzikante als een songwriter. Een totaalpakket als het ware. Muziek is mijn leven. Vaak hebben mensen het over mijn jonge leeftijd, maar leeftijd is voor mij slechts bijzaak. De nadruk moet liggen op mijn muziek.

 

Recent heb je de EP ‘Real To Me’ op de markt gebracht en die bevat vijf uitstekende songs. Wanneer heb je besloten om te gaan zingen?

Ik ben eigenlijk begonnen met zingen van zodra ik kon lopen. Ik kom uit een zeer muzikale familie en zing ook nog steeds in de kerk van mijn grootvader, die daar pastor is. Je kan dus zeggen dat muziek mij met de paplepel is ingegeven.

 

Welke van de vijf nummers van jouw EP is jouw favoriete song?

Mmmm, een hele moeilijke keuze want uiteraard beschouw ik alle vijf de liedjes als mijn baby’tjes aangezien ik ze allemaal zelf heb geschreven. En het hangt ook een beetje van mijn gemoedstoestand af welk nummer op dat moment mijn favoriete nummer is. Als ik vandaag moet kiezen ga ik voor ‘Real To Me’, de titeltrack van mijn EP. Deze song, die ik op 15-jarige leeftijd heb geschreven, bevat voor mij alles wat ik wilde vertellen.

 

Kunnen we binnenkort ook een full album verwachten?

Daar zijn nog geen concrete plannen voor, maar ik kan niet wachten tot het moment waarop ik weer de studio in kan duiken om nummers op te nemen.

 

Zijn er plannen om te gaan touren wanneer alle restricties weer worden opgeheven? En zo ja, zijn er dan ook plannen voor een Europese tour met een concert in Nederland?

Daar zijn ook nog geen concrete plannen voor, gezien de huidige situatie in de wereld. Maar ik hoop wel dat ik in de (nabije) toekomst kan gaan touren!

 

Je bent een zeer getalenteerde singer-songwriter. Getuige daarvan zijn de vijf songs op jouw EP. Wie zijn jouw muzikale voorbeelden?

Dat zijn er eigenlijk heel veel, want ik heb een brede muzikale smaak. Ik ben uiteraard opgegroeid met heel veel christelijke en gospelmuziek. Maar ook 80’s en 90’s country, R&B, Motown en pop behoren tot mijn favorieten. Tevens luister ik graag naar artiesten als Maren Morris en John Mayer, artiesten die het hele totaalpakket bieden (zanger(es), muzikant(e ) en songwriter in een persoon).

 

Als je uit alle liedjes ter wereld kan kiezen, welke drie tot vier covers van andere artiesten zou je willen uitbrengen?

 

Tijd voor de snelle vragenronde

  • Favoriete muziekinstrument: Basgitaar

  • Favoriete band/artiest/artieste: Eva Cassidy

  • Favoriete song: (heel zelfverzekerd) mijn eigen song Real To Me!

  • Favoriete muziekfestival: C2C

 

Tijd om te kiezen

  • Spotify OF fysieke CD/vinyl? Fysieke CD/vinyl

  • Taylor Swift OF Ed Sheeran? Hele moeilijke keuze want ik vind ze allebei geweldig, maar als ik moet kiezen ga ik voor de girl power! Taylor Swift!

  • CMA Award OF Grammy Award? Liefst allebei, maar als ik moet kiezen: CMA Award.

  • The Voice OF American Idol? Ik wil niet kiezen tussen Blake Shelton (jurylid bij The Voice USA) en Luke Bryan (jurylid bij American Idol), maar mijn voorkeur gaat uit naar American Idol omdat daar dit jaar een van mijn vrienden aan deelneemt.

  • Fiddle OF pedal steel? Als ik mijn songs echt country wil laten klinken, dan kies ik zeker voor de pedal steel.

 

De tijd is alweer bijna om. Tijd voor een laatste vraag: Wat wil je de lezers van newcountry.nl toewensen?

Eerst en vooral een goede gezondheid. Stay safe, guys! Hopelijk is de pandemie snel voorbij, want ik kijk er naar uit om zo snel mogelijk weer te kunnen optreden en ook jullie in Europa, en meer bepaald Nederland, te kunnen verblijden met mijn live-muziek!

 

Callista Clark

LINKS | CALLISTA CLARK

Door NewCountry.nl | Beeld: Universal Music Group

Exclusief intevieuw met Callista Clark

­