Maurice de Rouw

Door

New Country is opgestart in januari 2001 door Maurice de Rouw.

Uit liefde en passie voor deze muziek. New Country is de country stroming die na de Nashville-sound artiesten kwam en ontstond vanaf de jaren ’90.  Vandaag de dag hoort men mondjesmaat new country muziek in documentaires en series op TV maar op de populaire radio stations is het een ondergeschoven genre.

line-dancen een no-no

Hier en daar een uitzondering gelaten. Er rust ook een enorme stempel op country muziek mede door het line-dancen. Het grote publiek denkt in Nederland dan ook bij country direct aan linedancende oudere cowboys en cowgils welke houterig in een zaaltje over de dansvloer manoeuvreren. En van dit imago moeten we af!

Om new country niet te laten vergeten en ook zeker de jongeren kennis te laten maken met deze muziek is New Country tot stand gekomen. In de afgelopen jaren is New Country uitgegroeid tot een toonaangevend online platvorm met dagelijks duizenden bezoekers uit Nederland en België maar ook vele liefhebbers uit landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk en Amerika hebben hun weg gevonden naar NewCountry.nl. Naast de internet site is New Country.nl ook actief op de sociale media kanalen.

New Country houdt je op de hoogte van al het belangrijke nieuws omtrent het brede begrip country muziek. Welke bekende of onbekende bands komen met nieuwe albums? Wat zijn de belangrijkste aanstormende bands van het moment? Wat gebeurt er in de Nederlandse en Belgische concertzalen?  Je leest het dagelijks op NewCountry.nl, in de vorm van nieuws, album reviews, concert verslagen, foto albums, interviews en video’s. Sinds de start in januari 2001 is New Country met duizenden bezoekers per dag uitgegroeid tot een van de best gelezen sites op country muziekgebied.

 

Maurice de Rouw

 

Lees ook...

­