zaterdag, 21 september 2019 11:19

Nederlands country icoon Ruud Hermans wint The Voice Senior

Ruud Hermans heeft vrijdagavond het tv-programma The Voice Senior gewonnen. De 68-jarige Tilburger rekende in de finale af met IJsbrand van Belleghem (team Frans Bauer), Eddie Taylor (team Angela Groothuizen) en Steve Yocum uit Ulvenhout (team Marco Borsato).

"Ik ben blij, ik ben gelukkig", stamelde Hermans na zijn zege, terwijl hij werd omarmd door zijn coach Ilse DeLange. "Volop schrijven weer, aan de gang!"

 De ’pupil’ van coach Ilse DeLange blies in de finale de concurrentie omver. „Ik ben hier ontzettend trots op. Trots op dat ik mee ben gaan doen”, aldus de 68-jarige Ruud.

 

Op tournee

Om zijn overwinning te vieren gaat Hermans samen met zijn band op tournee door heel Nederland. Ze doen met 'Back in Town' twaalf theaters aan.

Tijdens deze theatertour zal Hermans naast zijn eigen songs, een aantal Americana- en country-klassiekers ten gehore brengen. De songs worden omlijst met verhalen en anekdotes uit de tijd dat hij als radiopresentator de grote country-iconen uit Amerika interviewde.

 

The Tumbleweeds

Ruud Hermans presenteerde op Radio 2 jarenlang diverse radioprogramma’s, waaronder Country Time, Adres Onbekend en het bekroonde Het Theater van het Sentiment (KRO). Ook scoorde de zanger in de jaren zeventig een hit met het nummer Somewhere Between, dat hij opnam zijn band The Tumbleweeds.

Bekijk hieronder de song Everybody Falls In Love Again

 

­