woensdag, 17 juni 2015 19:58

De Dixie Chicks naar Nederland!!

De Dixie Chicks

 

Op 20 april 2016 staan de zusjes Martie Maguire en Emily Robinson en leadzangeres Natalie Maines in de Heineken Music Hall!.

 

De Chicks bestaat inmiddels 26 jaar, het is voor het eerst dat de Amerikaanse band met een eigen concert op Nederlandse bodem staat.

 

Kaarten voor dit concert gaan op 19 juni om 10:00 uur in de verkoop. Prijzen beginnen bij 49 euro per stuk.

 

De Europese toernee van de Dixie Chicks is in april en mei 2016 en komt langs Nederland, Antwerpen, Engeland, Schotland en Ierland.

Het optreden in Antwerpen is op 16 April, In Nederland op 19 en 20 april in de Heineken Music Hall!

 

Helaas waren binnen een record tijd alle kaarten voor het concert in Nederland uitverkocht.

 

{media load=media,id=232,width=800,align=center,display=inline}

 

De Amerikaanse new countryband Dixie Chicks bestaat uit de beide oprichtsters (en zussen) Martie Erwin Maguire en Emily Erwin Robison, en leadzangeres Natalie Maines. De band is in 1989 opgericht in Dallas, Texas, en bestond oorspronkelijk uit vier vrouwen die bluegrass en country speelden. Zes jaar lang traden ze op als straatmuzikanten, op bluegrassfestivals en in clubs, zonder door een platenlabel gecontracteerd te worden. Pas toen een van de bandleden vertrok, er een nieuwe leadzangeres werd aangetrokken en ze hun repertoire iets aanpasten, kregen de Dixie Chicks meer succes. Dat begon toen ze in 1998 twee hits scoorden met de singles "There's Your Trouble" en "Wide Open Spaces".

 

Al vanaf hun eerste album maakten deze hits een diepe indruk op fans over de hele wereld en groeiden ze uit tot een van de grootste bands. Daarnaast behoren zij tot een selecte groep artiesten dat zich erop kan beroepen meer dan één album met de diamanten status te hebben gemaakt (meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht in de VS) Dit geldt voor zowel Wide Open Spaces (1998) als Fly (1999) en gedurende de jaren wonnen zij maar liefst dertien Grammy Awards. Uitgesproken songs als "Goodbye, Earl" en "Not Ready To Make Nice" maken duidelijk dat dit krachtige trio zich door niemand iets laat zeggen. Dit bleek uit het feit dat zij zich op de vooravond van de Irak oorlog in 2003 openlijk uitspraken tegen het beleid van George W Bush, en daarmee de onvrede van een hoop fans op de hals haalden.

 

Supersterren, rebellen, vernieuwers, helden, boeven en moeders: in 25 jaar zijn de Dixie Chicks uitgegroeid van een countrybandje tot een fenomeen, met ruim 30 miljoen verkochte albums zijn de Dixie Chicks de grootste vrouwenband allertijden, in de Verenigde Staten.

 

­