woensdag, 09 oktober 2019 10:30

Old Dominion en Jordan Davis zetten geweldige show neer in overvol Melkweg

Door

Concertverslag: Jordan Davis en Old Dominion

Het is een bewolkte dinsdag in oktober en wij begeven ons richting Amsterdam. Countrymuziek wordt steeds populairder in Nederland en er worden meer en meer concerten gegeven. Vandaag is het concert van Old Dominion in de Melkweg - tot verbazing van de band zelf - uitverkocht. In het voorprogramma zullen we muzikaal worden verwend door Jordan Davis. Een rijzende ster in de countryscene.

Als we even voor half zes arriveren voor het interview met Jordan Davis staan er al twee rijen met countryfans te wachten. De VIP’s en de fans die, als vanavond om half acht de deuren open gaan, een goede plaats willen bemachtigen.

Na het interview nemen we afscheid van Jordan en verlaten we de kleedkamer. In de zaal die 15 minuten geleden nog leeg was, staan nu een twintigtal VIP’s en Old Dominion staat op het podium voor de soundcheck. De VIP-fans mogen nummers aanvragen en tussen de nummers door vragen stellen. Het is aan alle gezichten af te lezen dat dit puur genieten is. Niet alleen voor de fans, maar ook voor de band.

Buiten is de rij inmiddels ruim vier keer zo lang. Elmer en Zoran staan deze keer net niet vooraan. Elmer is vanmorgen om kwart over elf gearriveerd. Ze zien zichzelf niet als diehard-fans, maar ze onderhouden op deze manier hun sociale contacten. Bij de concerten zien ze vaak dezelfde mensen terug en gebruiken hun tijd in de rij om met iedereen bij te kletsen. Het is erg gezellig en bij de optredens van country artiesten is de sfeer altijd gemoedelijk.

Jordan Davis

Jordan Davis Melkweg Amsterdam

Om half acht gaat de zaal dan echt open en langzaam maar zeker stroomt het vol. Om acht uur verschijnt Jordan op het podium en hij wordt met veel enthousiasme begroet door het publiek. Hij speelt niet alleen zijn bekendste nummers, maar ook nummers van het nieuwe album dat binnenkort wordt uitgebracht. Tussen de nummers door vertelt hij steeds iets over het nummer wat hij gaat brengen. Vol trots vertelt hij ook over het feit dat hij binnenkort vader wordt. Dat is voor een van zijn fans meteen hét moment om een cadeau aan hem te geven. Blij verrast pakt hij het meteen uit. Het pak stroopwafels valt direct in goede aarde evenals de onesie voor de kleine die eraan komt.

Naast ons staat iemand die zich een fan van de ‘echte countrymuziek’ noemt. Vooraf was hij sceptisch over Jordan Davis. Hij was er van overtuigd dat de muziek van Jordan te pop zou zijn en te weinig country. Na het optreden vertelt hij dat hij om is. De muziek die hij vanavond heeft gehoord, is in zijn ogen zeker echte country. Jordan heeft er weer een fan bij.

Old Dominion

 Old Dominion Melkweg Amsterdam

Even na negenen verschijnen de heren van Old Dominion op het podium. Vanaf het eerste nummer is het duidelijk: het publiek bestaat uit vele echte fans en bijna ieder nummer wordt uit volle borst meegezongen. De band vindt het geweldig en geniet met volle teugen. Er wordt veel gelachen op het podium. Ongeveer halverwege de set nemen Matthew, Brad en Trevor de tijd om te vertellen hoe de bandleden elkaar hebben ontmoet, hoe ze afzonderlijk als songwriters zijn begonnen en succes hebben geboekt en welke hits ze geschreven hebben voor andere artiesten. Ze maken er een prachtig luisterverhaal van: het vertellen wordt afgewisseld met het spelen van de nummers waarover ze vertellen. Dit hele gebeuren is doorspekt met humor. Mochten de heren ooit een carriereswitch overwegen, dan zouden ze geen gek figuur slaan als cabaretiers.

 

Gezien: 8 oktober 2019, Melkweg, Amsterdam

 

foto’s: Eric Temmen

 

Lees ook het interview met Jordan Davis

Bd3eebf32e04c907d6d9fc42f4213df5 XL

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­