dinsdag, 09 januari 2024 10:38

Concertverslag: The Hillbilly Moonshiners - Patronaat Haarlem

Door

Het is zaterdagavond en gelukkig het is droog als ik voor Patronaat sta te wachten om naar binnen te mogen, om stipt 20.00 gaat de deur open en stroomt de zaal vol.

 

Concertverslag The Hillbilly Moonshiners

Tekst en foto's: Marc van de Maas

 

Om stipt 20.00 gaat de deur open en stroomt de zaal vol. Het is gezellig druk. En stipt 0m 20.45 klinken de tonen van het Amerikaanse volkslied. De band komt op en gaan op hun plek staan. Vanaf dat moment is het een komen en gaan van bekende nummers. “Cotten eye Joe” word mee afgetrapt.

The hillbilly moonshiners patronaat haarlem

 

Alle hoeken van de muziek worden gevonden en in een feestjasje van country gestopt, alles klinkt vrolijk en snel. Via John Denver, Johnie Cash en Dolly worden de Spice Girls gecoverd .

 

the hillbilly moonshiners patronaat haarlem 1

 

Zelfs hardcore house krijgt een Country make over. Vervolgens een kleine terug keer naar country via Country Roads en de hoop om te overleven met I will Survive.

 

the hillbilly moonshiners patronaat haarlem 9

 

Tussendoor zet de zanger een Nederlands liedje in wat het publiek makkelijk overneemt om dan snel een flesje bier in één teug op te drinken. En dat ongeveer zeven keer deze avond. De stemming op het podium zat er dus ook goed in.

 

the hillbilly moonshiners patronaat haarlem 11

 

De band waagt zich zelfs aan Nederlandse nummers, en welk nummer kan je dan als feestband beter nemen? Juist de Snollebolkes en je laat de zaal van links naar rechts gaan, dan zit er als fotograaf niks anders op dan mee te gaan met de massa.

 

the hillbilly moonshiners patronaat haarlem 2

 

Na ongeveer anderhalf uur en een overvloed aan nummers, neemt de band afscheid. De zaal loopt langzaam leeg, en samen stappen we de koude nacht in. Eindelijk geen regen op mijn hoofd.

 

Gezien:  6 januari, Patronaat Haarlem

 

­