vrijdag, 25 augustus 2023 10:29

Concertverslag: The Dead South - Caprera Openluchttheater HOT

Door

Het is de hele dag al lekker warm. En als ik om 18.00 richting Bloemendaal ga is het de andere richting op lekker druk met mensen die van het strand afkomen. Bij het kopje van Bloemendaal aangekomen zet ik me auto neer en wandel naar de ingang. Aldaar word ik vriendelijk ontvangen en krijg mijn polsbandje als fotograaf. Even worden de regels uitgelegd(die inmiddels wel bekend zijn).

En dan begint de wandeling door het bos naar het prachtige theater Caprera. Deze avond die Caprera samen met Patronaat uit Haarlem hebben georganiseerd staat in het teken van rauwe bleugrass.

 

Concertverslag: The Dead South

Tekst en Foto’s: Marc Van Der Maas

Support act: The Tejon Street Corner Thieves

The Dead South  15

 

Het theater is helemaal gevuld met ongeveer 1300 bezoekers een pracht gezicht in een soort van amfitheater. Als rond half 8 de 1ste band het podium op komt. The Tejon Street Corner Thieves. 3 leden waarvan 1 dame. De bas, banjo en gitaar zijn de basis instrumenten en een cajon voor de drum. De teksten gaan eigenlijk over 1 ding en dat is…………………………whiskey. De nummers klinken lekker en het publiek doet zelfs lekker mee..Drank vloeit ook best.

 

the dead south

 

Na 30 minuten is deze act over en een half uur later komen de heren van The Dead South het podium op. Helaas kon ik geen setlist krijgen en de volgorde onthouden is altijd moeilijk als je ook mag fotograferen. Maar het klonk fantastisch.

 

the dead south 31

 

Oude nieuwe rustige en stevige nummers wisselden elkaar af bij deze band uit Canada. De rauwe stemmen en de soms punk achtige invloeden maakt het een band die het randje van bleugrass op een heerlijke manier opzoekt.

 

the dead south 32

 

Soms een ingestudeerde act maar vooral goede muziek vulde de lucht boven Caprera. Als de duisternis valt het licht veller word en de vleermuizen langs scheren worden er ook nummers gespeeld van de nieuwe cd.

 

the dead south 33

 

Na het voorstellen van de band en een instrumentaal slot komen de heren nog terug voor 2 toegiften.

 

the dead south 35

 

De lichten rond het podium gaan aan en als ik dan door het donkere bos terug loop. Naar mijn auto fluit ik zachtjes Boots van deze band. Ben bang dat het niet de laatste keer is dat ik deze band zie

 

Gezien:  20 augustus 2023, Caprera, Bloemendaal

 

 

Lees ook...

­