maandag, 17 oktober 2022 08:35

Concertverslag: Sean McConnell - ‘t Rozenknopje Eindhoven

Door

Op zaterdag 15 oktober 2022 ben ik al vroeg op weg naar Eindhoven, want, voor het eerste concert van zijn Europese tour begint, in ‘t Rozenknopje in Eindhoven, staat er om 18.00u een interview gepland tussen Sean McConnell en newcountry.nl. Bij aankomst krijg ik een bericht in mijn mailbox waarin wordt meegedeeld dat Sean’s lijnvlucht vertraging heeft opgelopen en het face to face interview waarschijnlijk niet kan plaatsvinden. Jammer, maar niets aan te doen en deze afgelasting zorgt er wel voor dat ik ruimschoots de tijd heb om bij te praten met de vriend, die mij vergezelt naar het concert, en om samen met hem te genieten van een heerlijke drie gangen maaltijd in het gezellige Café ‘t Rozenknopje

 

Sean McConnell in ‘t Rozenknopje Eindhoven

Rond 20.00u gaan de deuren open van de zaal van ‘t Rozenknopje, die zich op de bovenverdieping van het café bevindt. Wij nemen, na onze heerlijke maaltijd, de trap naar boven en betreden de zaal. Het is mijn eerste kennismaking met ‘t Rozenknopje en ik ben onder de indruk: een kleine, intieme zaal met een bar achterin, zitplaatsen en een klein podium. Allemaal elementen die zorgen voor een gezellige woonkamerconcertsfeer. De zaal stroomt geleidelijk vol (naar schatting zijn er zo’n 100 toeschouwers aanwezig) en rond 20.30u betreedt Sean McConnell het podium.

 

Sean McConnell

 

De singer-songwriter trapt in Eindhoven zijn ‘Europese’ tour af, die hem in de komende twee weken langs 1 venue in Nederland en 8 venues in de UK zal brengen. Sean is vanavond een ‘one man band’, die enkel ondersteund wordt door zijn akoestische gitaar. Hij opent zijn concert met ‘Shaky Bridges’, het enige nummer waarbij hij, naast zijn akoestische gitaar, ook gebruikmaakt van een mondharmonica. Als tweede nummer brengt hij een ode aan zijn muzikale ouders met de song ‘Queen Of Saint Mary’s Choir’. Sean McConnell toont zich gedurende het hele concert een geboren verteller, die tevens over een gezonde dosis humor beschikt. Tijdens meerdere verhalen komt ook tot uiting dat hij een man is, die veel waarde hecht aan zijn gezin en aan zijn familie. Niet alleen wijdt hij een song aan zijn ouders, maar met ‘Best We’ve Ever Been’ brengt hij ook een song die hij in 2016 heeft uitgebracht ter ere van zijn tiende huwelijksverjaardag. Sean McConnell schotelt het aanwezige publiek een mooie mix voor van songs uit zijn vorige albums, met o.a. ‘Rest My Head’, ‘Bottom Of The Sea’, ‘Secondhand Smoke’, ‘Save Our Soul’ en ‘The Devil’s Ball’. Ook een aantal nummers van zijn meest recente album ‘A Horrible Beautiful Dream’ uit 2021 (recensie van dat album is terug te lezen op newcountry.nl) komen aan bod, met o.a. ‘I Still Believe In You’ en ‘Nothing Anymore’.

Sean manifesteert zich ook als een perfectionist die zijn publiek alleen het beste wil geven, want tussen elk nummer neemt hij telkens uitgebreid de tijd om zijn akoestische gitaar tot in de perfectie te stemmen. Hij vraagt het publiek tot twee keer toe welk verzoeknummer zij graag willen horen, wat resulteert in het spelen van ‘Price Of Love’ en ‘Somewhere Beautiful’. Tussendoor voegt hij ook een vleugje Bruce Springsteen toe aan zijn setlist, wanneer hij ‘I’m On Fire’ van The Boss ten gehore brengt.

Na een indrukwekkend akoestisch concert sluit Sean McConnell rond 22.00u zijn set af met een mogelijk nog een indrukwekkendere encore: hij unplugt zijn gitaar van de versterker, komt aan de rand van het podium staan en zingt zonder microfoon het wondermooie slotnummer ‘As The Curtain Came Down’. Een magistrale afsluiter van een fantastische akoestische avond. Uitmuntende prestatie van de man die meermaals tijdens het optreden aangaf dat hij de 24 uur voor het concert niet had geslapen, omdat dat niet was gelukt tijdens de lange, vertraagde vlucht van Nashville naar Eindhoven (via Londen). Vrij vertaald naar zijn meest recente album: Sean Connell’s concert in Eindhoven was a beautiful dream!

 

Gezien:  15 oktober 2022, ‘t Rozenknopje, Eindhoven

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­