maandag, 24 oktober 2022 12:37

Concertverslag: Nashville’s Country Café

Door

Op woensdag 19 oktober 2022 ben ik, samen met een vriend, aanwezig bij de première-avond van Nashville’s Country Café in Theater De Leest in Waalwijk. Nashville’s Country Café is een concept van Leon Priest (Desperado Music Productions), waarin hits uit de rijke historie van de countrymuziek aan bod komen. Het kiezen van het repertoire alleen al is een ware uitdaging op zich.

 

Tekst: Cedric Davids / Foto’s: Stef Mennens

 

Nashville’s Country Café in Theater De Leest Waalwijk

Rond 20.15u betreden de muzikanten en vocalisten van Nashville’s Country Café het podium van het theater en openen met een sterke, energieke versie van Lady A’s ‘All Nighter’. Het is het startschot van een lekkere avond vol met countrymuziek, met vijf uitstekende vocalisten, die het aanwezige publiek meer dan twee uur lang een mooie mix van oude, hedendaagse en zelfs nagelnieuwe countrysongs bieden:

Jacky, de artiestennaam van Jacqueline van der Griend, won reeds zes keer de Dutch Country Music Association prijs voor beste countryzangeres van Nederland. Tijdens de show brengt ze prachtige odes aan o.a. Emmylou Harris (‘If I Needed You’), Patsy Cline (‘Crazy’) en Lee Ann Womack (‘I Keep Forgetting’) en zingt ze ook een eigen nummer van haar solo-album ‘Living In A Lovesong’ uit 2013. Een dame met een heerlijke countrysound.

 

Nashville Country CaféJacky, Pam MacBeth en Jordyn Mallory

 

Wim van de Vliert is niet alleen een uitstekende gitarist, maar toont zich ook als de Nederlandse Keith Urban, door twee hits van de grootmeester ten gehore te brengen: ‘Long Hot Summer’ en ‘Nightfalls’.

 

Nashville Country CaféWim van de Vliert

 

Pam MacBeth is een doorgewinterde Amerikaanse zangeres, die in het verleden heeft samengewerkt met heel wat beroemde artiesten, waaronder Merle Haggard, en die ook heeft opgetreden in de Grand Ole Opry. Tijdens het concert brengt ze een schitterende ode aan Dolly Parton (‘Coat of Many Colors’ en ‘Working 9 to 5’), maar verrast ze het publiek ook met uitstekende versies van ‘Lipstick’ van Runaway June en het intieme ‘Things I Never Needed’ van Grace Potter and the Nocturnals.

 

Nashville Country Café
Jordyn Mallory

 

De absolute sterren van de avond is het Amerikaanse duo Tupelo Honey, dat bestaat uit Jordyn Mallory en Zach Moody. Zij zijn ingevlogen uit Tupelo, Mississippi, de geboorteplaats van Elvis Presley, en verzorgen eigenlijk een mini-concert met eigen nummers. Een uiterst aangename verrassing voor de liefhebbers van new countrymuziek. Hun songs zijn te streamen op Spotify en ik raad iedereen aan om hun werk daar te ontdekken. Uitstekend duo, met een heerlijke positieve uitstraling en fantastische eigen nummers.

Ook wanneer alle vocalisten samen zingen ontstaat er mooi muzikaal vuurwerk, o.a. tijdens een stomende versie van Alannah Myles’ ‘Black Velvet’, Shania Twain’s energieke ‘Man, I Feel Like A Woman!’ en een prachtige ‘Forever Country’ mash-up versie van ‘Country Roads/I Will Always Love You’.

 

Nashville Country Café
Leon Priest

 

Nashville’s Country Café tourt de komende maanden door heel Nederland en is zeker een aanrader voor iedereen die countrymuziek een warm hart toedraagt. Een avondvullend programma, dat een uitstekende dwarsdoorsnede biedt van oude(re) en nieuwe(re) classics en zelfs van splinternieuw materiaal. Een prachtige ode aan Nashville en aan de countrymuziek, geproduceerd door een bedrijf van Nederlandse bodem

 

Gezien:  19 oktober 2022, Theater De Leest, Waalwijk

 

­