woensdag, 22 maart 2023 12:21

Concertverslag: Mitchell Tenpenny & Morgan Evans TivoliVredenburg

Door

Dinsdag 7 maart 2023 belooft een heel bijzondere new country avond te worden. Vanavond staat namelijk een dubbele headliner geprogrammeerd in TivoliVredenburg Utrecht met Mitchell Tenpenny en Morgan Evans. Beide heren staan een paar dagen later ook op de affiche van het grootste new country festival van Europa en de UK, Country2Country (kortweg C2C), dat van 10 tot en met 12 maart 2023 in Dublin, Glasgow en Londen plaatsvindt. In aanloop naar C2C touren Morgan en Mitchell langs een aantal venues in Duitsland en vanavond brengen ze een bezoek aan de Cloud Nine in Utrecht, tevens hun enige concert op Nederlandse bodem.

Ikzelf ben reeds tijdig van mijn woonplaats Tilburg naar Utrecht afgereisd, want rond 18.30u word ik verwacht voor een dubbelinterview met de twee artiesten van vanavond. Ik ben rond 17.45u bij TivoliVredenburg en merk bij binnenkomst dat er toch al een groepje new country fans staat te wachten bij de roltrap die naar de Cloud Nine leidt, ondanks dat de deuren officieel pas om 19.30u openen. Maar je moet inderdaad op tijd beginnen aanschuiven als je een plekje dichtbij het podium wil veroveren, want de Cloud Nine is vanavond volledig uitverkocht. Rond 18.30u word ik netjes opgehaald door de tourmanager van Mitchell Tenpenny en heb ik de eer om namens newcountry.nl gedurende 25 minuten te mogen praten met Mitchell en Morgan. Het wordt een uiterst gezellig en interessant interview met twee hele relaxte en uiterst sympathieke heren. Het dubbelinterview is binnenkort te lezen op newcountry.nl. Wanneer het interview na 25 minuten is afgelopen, overhandig ik hen ieder een pakje stroopwafels, de Nederlandse delicatesse bij uitstek, iets wat ze heel dankbaar in ontvangst nemen. En ik mag nog even met hen op de foto. Daarna is het de hoogste tijd om een hapje te eten in de plaatstelijke mall en rond 19.45u begeven mijn vrouw en ik ons naar de Cloud Nine. Het is nog een hele onderneming, met verschillende roltrappen en vaste trappen, om uiteindelijk in de zaal in de nok van het TivoliVredenburg gebouw uit te komen. Wanneer wij rond 20.00u de zaal betreden is het al gezellig druk. Het is mijn eerste bezoek aan de Cloud Nine, maar ik moet zeggen dat de eerste indruk meteen een hele goede is: een mooie, gezellige en ruime zaal, hoofdzakelijk met staanplaatsen en op het balkon ook een aantal zitplaatsen. In een hoek, links van het podium, staat een tafel met een bescheiden assortiment merchandise van beide artiesten.

 

Tekst: Cedric Davids / Foto’s: Red Light Management & Chad Awad

 

Mitchell Tenpenny & Morgan Evans in TivoliVredenburg

 

Morgan Evans Tivolivredenburg 2023

 

Headliner 1: Morgan Evans

Om 20.15u doven de zaallichten en betreedt Morgan Evans met zijn band het podium. De goedlachse, energieke Australische zanger laat er geen gras over groeien, want hij opent zijn set met twee knallers van hits: het vrolijke, opzwepende ‘Young Again’ (mijn persoonlijke favoriet) en het al even vrolijke ‘Kiss Somebody’. Na een paar nummers haalt hij twee jonge Nederlandse muzikanten, Nikkie en Melle, die hij eerder op de dag heeft ontmoet, op het podium en samen zingen ze de Hazes klassieker ‘Bloed, Zweet En Tranen’. Ook het publiek zingt deze Nederlandse classic luidkeels mee! Dat is tevens de enige cover, want voor het overige put hij uit zijn uitstekende eigen repertoire, met o.a. het Keith Urban-achtige ‘Love Is Real’, ‘Song For The Summer’, en ‘American Dream Truck’. En met het opzwepende, rock ‘n’ roll achtige ‘Hey Little Mama’ probeert hij, met veel succes, een gloednieuwe, nog onuitgegeven song uit op het publiek.

 

Morgan Evans Tivolivredenburg 2023

 

Voor Morgan Evans is het trouwens het tweede bezoek aan Nederland in een jaar tijd, want in juli 2022 deed hij het voorprogramma tijdens het concert van Brad Paisley in 013 Tilburg. De 37-jarige zanger merkt meermaals tijdens het concert op dat hij Nederland een heel leuk land vindt en geeft aan dat hij nu al plannen aan het maken is om op (korte) termijn een eigen headliner tour door Nederland te plannen, waarop Utrecht en Tilburg uiteraard niet mogen ontbreken.

 

Morgan Evans Tivolivredenburg 2023

 

Naast alle energieke nummers, die trouwens allemaal uit volle borst worden meegezongen door een groot deel van het aanwezige publiek, ruimt Morgan tijdens zijn set ook plaats in voor twee hele persoonlijke en zeer gevoelige nummers, waarbij hij zichzelf begeleidt op de piano: ‘Over For You’, de ballad die hij schreef naar aanleiding van zijn echtscheiding van Kelsea Ballerini, en ‘Things That We Drink To’, een ode aan zijn op veel te jonge leeftijd overleden manager. Twee hele mooie, gevoelige momenten tijdens de show. Na een uur, dat veel te snel is voorbijgevlogen, sluit Morgan Evans om 21.15u zijn uitstekende set af met de, opnieuw luidkeels door het publiek meegezongen, knaller ‘Day Drunk’.

 

Mitchell Tenpenny Tivolivredenburg 2023

 

Headliner 2: Mitchell Tenpenny

Na een halfuurtje pauze is het om 21.45u de beurt aan Mitchell Tenpenny om het podium te betreden. En het is onmiddellijk voor iedereen duidelijk dat deze 33-jarige uit Nashville afkomstige Amerikaan er niet alleen heel veel zin in heeft, maar het begrip ‘energiek’ naar een next level wil tillen. Vanaf het begin knalt het gitaargeweld stevig door de boxen, met nummers als ‘Good Place’, ‘Always Something With You’ en ‘Bucket List’. Een moment van stilte breekt aan wanneer Mitchell’s broer, en tevens bassist van de band, Rafe Tenpenny een wondermooie mash up versie brengt van de classics ‘Stand By Me’ en ‘I’ll Be Missing You/Every Breath You Take’.

 

Mitchell Tenpenny Tivolivredenburg 2023

 

Daarna is het opnieuw de beurt aan Mitchell als leadzanger en hij trakteert het publiek op o.a. ‘At The End Of A Bar’ (oorspronkelijk een duet met Chris Young), zijn huidige hitsingle ‘We Got History’, ‘More Than Whiskey Does’, ‘Alcohol You Later’, ‘Truth About You’ en ‘Drunk Me’. Tegen het einde van de set pakt hij zijn akoestische gitaar en brengt een prachtige mash up van Jimmie Allen’s ‘Last Shot’ en ‘Iris’ van Goo Goo Dolls. Voordat hij aan het slotnummer ‘Bitches’ begint, vraagt hij het publiek om hun middelvinger op te steken en deze song luidkeels mee te brullen. En daar wordt enthousiast gehoor aan gegeven en aan deelgenomen!

 

Mitchell Tenpenny Tivolivredenburg 2023

 

En zo komt rond 22.45u een einde aan een uitstekend dubbelconcert van Morgan Evans en Mitchell Tenpenny. Het was een hele ervaring en een hele eer om deze twee fantastische artiesten aan het werk te mogen zien! Zelden zo’n energieke show bijgewoond. En zowel de wederzijdse energie als de wederzijdse dankbaarheid tussen het publiek en de artiesten waren mooi om mee te maken. Dinsdag 7 maart 2023 gaat de geschiedenisboeken in als een memorabele new country avond in Utrecht/Nederland! Eentje die zeker voor herhaling vatbaar is! Mitchell Tenpenny and Morgan Evans, thank you very much, and come back to the Netherlands soon!

 

Gezien:  07 maart 2023, TivoliVredenburg

 

Morgan Evans; foto's Chad Awad

 

Mitchell Tenpenny; foto's Red Light Management

­