donderdag, 02 juni 2022 10:33

Concertverslag: Midland - Melkweg Amsterdam

Door

Na een gezellig, maar tegelijkertijd ook enigszins warrig interview met de heren van Midland, begeef ik mij om iets voor 20.00u naar de Max zaal van de Melkweg Amsterdam. Die is dan nog maar matig gevuld, want de fans druppelen slechts langzaam binnen. Misschien omdat ze enkel komen voor Midland of misschien omdat ze eerst de merchandise stand van Midland willen bekijken? Of misschien is er een andere reden? Dat is mij niet helemaal duidelijk, maar de laatkomers hebben ongelijk, want ze missen een uiterst interessante openingsact.

Tekst: Cedric Davids / Foto’s: Marc Van Der Maas

 

Opening act: Jonathan Terrell

Jonathan Terrell is een zeer ervaren artiest uit Austin, Texas, die de afgelopen tijd als openingsact voor Midland heeft opgetreden. Gewapend met een akoestische gitaar en een mondharmonica en getooid met een zwarte cowboyhoed betreedt hij om iets over acht het podium. Hij weet het reeds aanwezige publiek vanaf de eerste song (‘Highway’) te boeien met zijn rauwe stem, die bij vlagen doet denken aan het stemgeluid van Bruce Springsteen. Wat volgt is een mooie mix van eigen nummers (‘Vagabond’, ‘Never Makes A Sound’ en zijn nieuwste single ‘Better For You’) en uitstekend gekozen covers (o.a. ‘On The Road Again’). Na een klein halfuur besluit hij zijn set met de Garth Brooks klassieker ‘Friends In Low Places’.

De Max is ondertussen goed opgewarmd en in het halfuur dat zit tussen Jonathan Terrell en de hoofdact stroomt de zaal helemaal vol.

 

Jonathan Terrell

 

Hoofdact: Midland

En om 21.00u is het dan eindelijk zo ver! Nadat het concert een aantal keer noodgedwongen werd verplaatst is daar dan het langverwachte moment: de heren van Midland betreden na 2,5 jaar wachten het podium! De afgelopen weken hebben ze intensief getourd door o.a. Noorwegen, Zweden, Duitsland en de UK en hun optreden in Amsterdam is de afsluiter van hun Europese tour. Omwille van gezondheidsredenen moet Jess Carson de Europese tour overslaan en dus lopen Mark Wystrach en Cameron Duddy samen met hun vaste begeleidingsband het podium op. Als vervanger van Jess Carson en als derde Midland bandlid treedt openingsact Jonathan Terrell op. Wat een energie heeft die man: eerst een half uur solo optreden en daarna nog een volledig concert meespelen en meezingen als derde frontman van Midland. Een ware marathonman!

 

Midland Melkweg

 

De heren van Midland zijn begrijpelijkerwijs vermoeid na wekenlang door Europa te hebben getourd, maar dat laten ze helemaal niet blijken. Zij zijn vast van plan om van hun laatse concert op Europese bodem een waar feestje te maken! En die belofte maken ze helemaal waar. Meer dan een uur lang doen ze de Melkweg op haar grondvesten daveren en passeren vele hits (o.a. ‘Burn Out’, ‘Playboys’, ‘Mr. Lonely’) en songs van hun pas verschenen nieuwste album ‘The Last Resort: Greetings From’ (o.a. ‘Adios Cowboy’, ‘Take Her Off Your Hands’ en de titeltrack ‘The Last Resort’) de revue.

 

Midland Melkweg

 

Tussendoor mag Jonathan Terrell nogmaals zijn solo-talent laten schitteren met een prachtige versie van ‘Much Too Young (To Feel This Damn Old)’ van Garth Brooks, waarna de heren van Midland hun reguliere set afsluiten met de megaknaller ‘Longneck Way To Go’. De zaal is door het dolle heen en schreeuwt luidkeels ‘We want more!’. En aan dat verzoek wordt gehoor gegeven, want het enthousiaste publiek wordt getrakteerd op maar liefst vier bisnummers! Na o.a. de uitbundig meegebrulde tophit ‘Drinkin’ Problem’ en ‘Fourteen Gears’ sluit Midland hun optreden af met een spetterende en energieke versie van Bruce Springsteen’s ‘Dancing In The Dark’!

 

Midland Melkweg

 

Exact twee weken na het fantastische dubbelconcert van Austin Jenckes en Brett Eldredge, werden de liefhebbers van (new) countrymuziek opnieuw verwend door Jonathan Terrell en Midland. We hebben er noodgedwongen meer dan twee jaar op moeten wachten, maar het is het wachten meer dan waard geweest!

Midland heeft zeer zeker bewezen wat ze in het interview voorafgaand aan hun concert reeds aankondigden: het zou een ‘Veni, Vidi, Vici’ (vrij vertaald volgens de sfeer van Midland: ‘Wij kwamen, wij zagen en wij overwonnen!’) concert worden en die belofte zijn ze ook nagekomen! De uitverkochte Melkweg is opnieuw het bewijs dat (new) countrymuziek enorm leeft in Nederland! Hopelijk inspireert het Nederlandse concertpromotoren om nog meer acts van het kaliber van Midland naar Nederland te halen! Het was opnieuw een heerlijke muzikale maandagavond in Amsterdam!

 

Gezien:  30 mei 2022, Melkweg, Amsterdam

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­