Concertverslag: Lee Rocker - Melkweg Amsterdam

Door

Het is woensdag 2 november. Voor de Melkweg staan 2 rijen voor 2 totaal verschillende concerten in de ene rij staan veel jonge dames in de andere rij wat meer ouderen. En daar sluit ik me bij aan. Waar de rij anders veel Stetsons en andere hoeden bevat, lijkt het nu soms wel of ik in de teletijdmachine van professor Barabas ben gestapt. Vetkuiven, zwart-witte schoenen en alles wat met Rock and Roll en de jaren ‘50 te maken heeft. De sfeer is gezellig en dat zal ook in de zaal zo blijven.

 

Lee Rocker in de Melkweg Amsterdam

Om half acht gaan de deuren open en lopen we de grote zaal binnen. DeeJee Bone brengt de zaal in de juiste sfeer en draait lekkere Rockabilly. De zaal vult zich langzaam en blijkt niet helemaal uitverkocht te zijn. Om half negen krijgen we geschiedenis les. Een filmpje over Lee en de Stray Cats. Oude beelden met oude muziek erbij. Korte interviews en jong mannetjes die doorbreken als rock and roll helden.

 

05 lee rocker

 

De band komt op en zet Stray Cat Strut in. Als Lee het podium betreed en zijn bas met zijn voet oppakt is daar het eerste gejuich uit het publiek. Het klinkt fantastisch. Lee plukt hard aan zijn bas en blijft dat bijna de hele avond in vrij hoog tempo doen. Sterker ik probeer zijn hand te fotograferen en moet alle zeilen bijzetten om daar een mooie foto van te maken.

 

Lee Rocker Melkweg

 

Zo snel is die hand. Runaway Boys, de doorbraak van de Cats volgt en Built for Speed daarna. Na een medley van That’s alright /Bleu Moon te hebben gespeeld komt er een kort eerbetoon aan zijn vriend Carl Perkins.

 

Lee Rocker Melkweg

 

Halverwege het concert legt Lee even zijn bas neer en neemt een akoestische gitaar en speelt een set waarbij de pianist ook even op een accordeon speelt. Daarna komt er een eerbetoon aan de vorige week overleden Jerry Lee Lewis.

 

Lee Rocker Melkweg

 

Na nog paar nummers waaronder Graceland Auctions van zijn nieuwe cd te hebben gepeeld komt als gast Jeroen Haamers de gitarist van Batmobil nog een paar nummers mee rocken.

 

Jeroen Haamers

 

In zijn fel rode pak en geweldige stage performance neemt hij even het podium over en komt de zaal helemaal tot leven. Er word gedanst en genoten.

 

Lee Rocker Melkweg

 

Na dit gedeelte verlaat de band even de zaal om terug te komen voor 1 vlammende toegift. De band bedankt de zaal en na 1.30 is het helaas weer over.

 

Lee Rocker Melkweg

 

Wat een top avond. Oke geen echte country maar zonder deze invloeden zou de huidige country niet zijn wat het nu is.

 

Gezien:  2 november 2022, Melkweg, Amsterdam

 

Lees ook...

­