vrijdag, 25 augustus 2023 11:16

Concertverslag: Kimmy June @ Texas Bar & Grill Terheijden

Door

Vanavond, vrijdag 18 augustus 2023, ben ik samen met mijn vrouw en mijn jongste dochter voor de derde keer aanwezig bij een countrydiner in de Texas Bar & Grill Terheijden (in de buurt van Breda). Een restaurant waar je heerlijke BBQ gerechten (burgers, spareribs, chicken wings…) kan eten en cocktails kan drinken in een Texaanse sfeer. De gastheer en gastvrouw en de obers dragen allemaal een cowboyhoed en op de achtergrond is countrymuziek te horen.

Om de twee weken organiseren ze op vrijdagavond een countrydiner, waarbij er vanaf 18.30u live countrymuziek wordt gespeeld door telkens een andere (inter)nationale gastartiest. Zelf ben ik eerder dit jaar aanwezig geweest bij het fantastische countrydiner concert van Yara Beeks en het gezamenlijke, eveneens fantastische optreden van Pam MacBeth en Wim van de Vliert. Vanavond is het de beurt aan de uitstekende zangeres Kimmy June. De 29-jarige Waalwijkse artieste woont tegenwoordig in België en heeft eerder op de dag een bruiloft opgeluisterd met haar mooie muziek vooraleer af te reizen naar Terheijden. Rond 18.30u zet ze haar hoed op en neemt ze haar gitaar in de hand en verwelkomt de aanwezige gasten. Kimmy vertelt dat ze reeds op 4-jarige leeftijd het debuutalbum van Ilse DeLange ontdekte en vanaf dat moment is haar liefde voor countrymuziek alleen maar toegenomen. Tijdens haar twee sets van ongeveer 40 minuten per set brengt ze een mix van eigen nummers en van covers. Het repertoire aan covernummers is erg uitgebreid, want ze zingt zowel classics als ‘Ring of Fire’ (Johnny Cash) en ‘Jolene’ (Dolly Parton) alsook meer ‘new’ country getinte nummers als ‘White Liar’ (Miranda Lambert), ‘Smoke Break’ (Carrie Underwood) en ‘Red’ (Taylor Swift). Kimmy geeft aan dat haar grote idolen de dames van The Chicks zijn en uiteraard zingt ze ook een aantal songs van deze powerdames, waaronder ‘Cowboy Take Me Away’. Mijn favoriete covers van de avond zijn Kimmy’s versies van Tim McGraw’s ‘Humble And Kind’ en van Danny Vera’s ‘Roller Coaster’.

Kimmy June heeft in de afgelopen jaren ook een aantal eigen nummers uitgebracht en zowel ‘Mellow Lark’ als ‘Homeward Bound’ passeren de revue. En Kimmy heeft ook nog een verrassing voor het aanwezige publiek in petto! Vandaag (18 augustus 2023) heeft ze haar nieuwste song, ‘Jealous’, gereleased en de Texas Bar & Grill beleeft een wereldpremière, want ‘Jealous’ wordt hier voor de allereerste keer live uitgevoerd. Een mooi cadeautje van Kimmy June! Rond 20.15u sluit Kimmy June haar uitstekende concert af met het wereldberoemde ‘Take Me Home, Country Roads’, dat luidkeels door iedereen wordt meegezongen.

De countrydiners die in de Texas Bar & Grill in Terheijden worden georganiseerd zijn zeer de moeite waard. In de komende weken staan er optredens gepland van Zak Perry & The Beautiful Things (27 augustus 2023), Lucas Verhoef (1 september 2023) en Rose Marin (15 september 2023). Als je geïnteresseerd bent in het combineren van een heerlijk diner met een uitstekend live-concert, dan is het zeer zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Texas Bar & Grill. Maar ook als je enkel geïnteresseerd bent in een lekkere Texaanse maaltijd dan raad ik je aan om af te zakken naar Terheijden.

 

Kimmy June

Gezien:  18 augustus 2023, Texas Bar & Grill, Terheijden

 

Meer info mbt Texas Bar & Grill vind je hier: https://texasbarandgrill.nl/

Meer info mbt Kimmy June vind je hier: https://www.kimmyjune.com/

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­