woensdag, 26 oktober 2022 11:48

Concertverslag: Kiefer Sutherland - Tivoli Utrecht

Door

Het is maandagavond en bij Tivoli zijn meerdere concerten. In de gang is het druk en de mensen zijn op weg naar verschillende concerten. Er was er zelfs nog een concert verzet. Wij gaan naar Kiefer Sutherland.

In de zaal is het druk, er moeten wat mindervalide mensen een plaats krijgen en als dat gebeurt is komt het voorprogramma.

 

Hannah Mae

 

Hannah Mae, ze komt samen met haar gitarist en al 7 jaar haar vriend, verteld ze ergens in het concert. Haar stem is lekker om naar te luisteren en de liedjes rijgen zich aan elkaar. Halverwege doet ze een cover van Jason Isbell volgens haar het mooiste liefdesliedje. Na verteld te hebben hoe ze ongeveer ontdekt is en terecht is gekomen bij Ilse de Lange, zingt ze haar grootse hit en reclame tune Back to you. Het is tevens het laatste nummer van een set van ongeveer 30 minuten.

 

Hannah Mae

 

Kiefer Sutherland in de Tivoli Pandora zaal

Als het podium is omgebouwd en het glas Whiskey en water op een tafeltje met een schemerlampje staan komt het intro muziekje van Kiefer. De band betreed het podium en zet Ole lonely life in. Kiefer komt op en begint met zijn mooie rauwe stem te zingen bewegen en gitaar te spelen. Hij gebruikt het hele podium en danst en geniet. De redelijk grote band klinkt strak. Helaas begint bij mij een zeurende pijn in me rug.

 

Kiefer Sutherland Tivoli

 

De songs Can’t stay away en Chasing te rain volgen. Tussendoor verteld hij over hoe liedjes zijn ontstaan tijdens de corona periode en hoe belangrijk Toronto voor hem is geweest. Ook verteld hij dat hij rodeo rijder is geweest. En aan roping (onderdeel van Rodeo) heeft gedaan.

 

Kiefer Sutherland Tivoli

 

Rustige nummers en wat snellere wisselen elkaar af en Kiefer heeft het naar zijn zin en neemt soms een slokje whiskey soms een slok water. Beseft zich dat hij Bloor street even uit moet leggen. En dat dat een lange straat is in Toronto. Hij zingt het met overgave. Net als alle andere nummers.

 

Kiefer Sutherland Tivoli

 

Als hij dan iets wil vertellen is hij soms wat buiten adem maar de verhalen van de man zijn net zo mooi als zijn liedjes. Mijn rugpijn word minder dragelijk. Ergens bij Money free besluit ik helaas om naar huis te gaan. Maar wat een mooie avond was dit en ik heb geen moment aan de acteur moeten denken. Nee voor mij was deze kennismaking een blijvertje

 

Kiefer Sutherland Tivoli

  

Gezien:  24 oktober 2022, Tivoli, Pandora zaa, Utrecht

Setlist Kiefer Sutherland

Ole”lonely life
Can’t stay away
Chasing te rain
Going down
Going Home
Something you love
Reckless & me
Two Stepping in time
Blame it on your Heart
Bloor Street
Country Jail Gate
Ways tob e Wicked
So full of love
Set me free
This is how it’s done
Honey bee
Down in a hole
Friday night
Agave

 

 

­