zondag, 12 maart 2023 13:39

Concertverslag: Jarrod Dickenson - Melkweg Amsterdam

Door

Het is vrijdag 10 maart. In het begin van de avond begint het te sneeuwen en ik krijg berichten van fotografen dat ze niet durven te gaan rijden. Gelukkig blijft de tram rijden en kan ik op weg naar Melkweg. Op het Leidseplein is het druk. De stadsschouwburg is verlicht en er staan allemaal lichtstralen naar de lucht gericht een prachtig gezicht. Het boekenbal is hier. Op het plein is het dus druk.

 

Jarrod Dickenson in de Melkweg Amsterdam

Ik loop richting Melkweg en daar ook veel mensen. Zal de zaal dan erg vol zijn? Boven in de upstairs waar het concert zal zijn is het stil en het zal ook niet erg druk worden, maar de sfeer is goed. Precies om 21.00 komt Jarrod met zijn vrouw het podium op en pakt zijn zilveren elektrische gitaar en zet Meantime in. Samen met zijn vrouw die kleine instrumenten bespeelt (tamboerijn enz.) klinkt het mooi. Het wordt dus echt een luisterconcert met korte verhalen en soms een grappig moment.

 

Jarrod Dickenson Melkweg 2023

 

Jarrod speelt veel nummers van zijn nieuwe album. Zoals Prefer en Buckle. Hij vertelt over de ongelukkige samenwerking met zijn vorige platenmaatschappij en dat hij de rechten van zijn album terug heeft.

 

Jarrod Dickenson Melkweg 2023

 

Hij, maar ook zijn vrouw, Claire maken grappige opmerkingen naar het publiek en maken goed contact met het publiek. De nummers worden ingetogen gebracht. Maar de prachtige stemmen en de kleine zetting van dit optreden maken het een mooie avond voor de aanwezigen. Als beiden na het concert ook nog de tijd nemen om te signeren en een praatje maken, is voor de meeste mensen deze avond geslaagd.

 

Jarrod Dickenson Melkweg 2023

 

Buiten aangekomen is het nog steeds druk. En staan er nog mensen in de rij voor het boekenbal. En ik? Ik ga op weg naar de tram en luister naar muziek van het volgende concert wat ik ga zien.

 

Gezien:  10 maart 2023, Melkweg, Amsterdam

 

­