woensdag, 20 december 2023 12:05

Concertverslag: Ilse DeLange – Paradiso Amsterdam

Door

25 jaar geleden stond ik samen met mijn neef te kijken naar een zangeres uit Almelo. Ze vond het prachtig om in Amsterdam in de Paradiso te mogen staan. Haar eerste album was net uit. Ilse probeerde Nederland in te pakken met een country album. En dat lukte haar. Die avond 25 jaar terug stal ze al de show op het podium.

Nu 25 jaar later en een heleboel albums en optredens later ins dezelfde Ilse een grote dame in Nederland op muziek gebied. Haar optredens zijn nog steeds goed bezocht net als vanavond in Paradiso. Stijf uitverkocht. Overal komen mensen vandaan. België, Duitsland en heel Nederland.

 

Concertverslag Ilse DeLange

Tekst en foto's: Marc van de Maas

 

ilse delange paradiso

 

Klokslag half negen komt de band het podium op en Ilse volgt, in een wit jasje met glitters zwarte broek en witte laarzen betreed ze het podium. Als eerst zingt ze “I’am not so though”. Het begint is anders maar klinkt prachtig in de zaal. Als fotograaf baal ik alleen van het licht. Dat haal ik later wel in.

 

ilse delange paradiso

 

“The Great Escape” volgt en daarna “Willing”. Hierna verteld ze hoe belangrijk Paradiso in haar carrière is geweest. Mooie en minder mooie herinneringen aan deze poptempel die haar veel geleerd heeft en uiteindelijk altijd een goed gevoel gaf. Ze gaat verder met “World of Hurt”.

 

ilse delange paradiso

 

De avond vult zich met andere mooie nummers waaronder 3 totaal nieuwe die voor een groot gedeelte van het publiek een primeur zijn. Ook speelt ze 2 covers 1 van haar eerste livealbum met daarop alleen nummers van John Hiatt. En natuurlijk speelt ze daarvan “Have a little faith in me” wat overigens prachtig gebracht word.

 

ilse delange paradiso

 

Daarna verteld Ilse dat ze in de maand oktober in Tennessee was om samen met Frank een documentaire op te nemen over Dolly Parton. Tja wat kan je daarna zingen? Natuurlijk “Jolene”

 

ilse delange paradiso

 

Na 17 nummers gaat iedereen het podium af en komt Ilse alleen het podium op en verteld over een nieuw nummer. Waarschijnlijk gaat het Stanger heten. Zeker weten doet ze dat nog niet. Het is wel een prachtig nummer. Nog 2 extra toegiften met als laatste “I’d be yours” en een introductie van de band sluit Ilse de avond af na 2 uur spelen. Prachtig bij stem, goed geluid en een grandioze band hebben ervoor gezorgd dat deze avond echt geslaagd was.

 

ilse delange paradiso

 

Gezien:  18 november 2023, Paradiso Amsterdam

 

­