donderdag, 13 juli 2023 12:58

Concertverslag: Dale Watson Patronaat Haarlem

Door

HONKY TONK WILL NEVER DIE!

Zondag avond 9 juli. Voor Patronaat in Haarlem loopt het langzaam vol. Het is nog warm en veel mensen staan er in korte broek. Maar de cowboy hoeden zijn ook aanwezig.

 

Concertverslag: Dale Watson Patronaat Haarlem

Tekst en Foto’s: Marc Van Der Maas

Support act: Maurice van de Hoek

Maurice van Hoek

 

Om half negen komt Maurice van de Hoek het podium op en speelt, Keep you off my mind. Na een korte set en verteld te hebben wat een eer het is voor hem om voor de legende Dale te staan speelt hij het titelnummer van zijn laatste cd. Changing Lanes

 

Maurice van Hoek

 

Dan heeft hij een verrassing en hij hoopt dat ze horen dat ze het podium op moeten komen. Een contrabassite en violist komen door de deur en er word nog een swingend stukje bluegrass gespeeld. Wat onwijs goed klinkt zelfs zonder de juiste versterking voor de viool.

 

Maurice van Hoek 

Main act: Dale Watson

Als het podium is opgebouwd en de band al even op het podium is komt Dale. Ik moet heel eerlijk zijn het Concert is super.

 

Dale Watson

 

En ik ken de man goed van vroeger. Maar zijn laatste werk was mij niet zo bekend. Heb snel de laatste cd en nog wat nummers gehoord en zou echt niet meer weten wat hij allemaal gespeeld heeft. Veel van zijn nieuwe cd Starvation Box maar ook enorm veel verzoekjes.

 

Dale Watson

 

O.a Truck Stop in La Grange waar een stuk uit La Grange van ZZ Top in zit. Een setlist was er niet. Covers van Elvis, Cash en nog andere grootheden kwamen voorbij. Veel mooie verhalen. Bijvoorbeeld dat 2 leden van de band 36 albums uit hun hoofd hebben moeten leren.

 

Dale Watson

 

Er werd een reclamespot nagespeeld van Lone Star Beer. De set komt tot een einde. O wacht even iemand trekt zijn laars uit en Dale set nog een nummer in. Daarna het laatste nummer.

 

Dale Watson

 

Fotograferen en alles onthouden lukt dus niet altijd. Maar ach wie er bij was heeft genoten en we hebben Dale weer gezien. Tegenwoordig een hoed op spierwit haar en even zo witte tanden. Hij ziet er goed uit. En ze stem is nog steeds fantastisch.

 

Dale Watson

 

Gezien:  9 juli 2023, Patronaat, Haarlem

 

­