Concertverslag: Copperhead County

Door

Het is een natte donderdagavond in april. Buiten is het guur. Langzaam loopt de zaal vol. Van te voren zijn er 29 kaarten verkocht maar bij de ingang komen er toch nog mensen voor deze avond. De kleine zaal van Duycker in Hoofddorp is lekker vol, als om half negen de mannen van On Solid Ground aftrappen. Na het aftellen wordt Running  ingezet. Een lekker nummer waarbij de band  warm draait. De 9 nummers die de band speelt zijn variërend van roots naar lekkere gitaarrock.

Bekenden van de band zingen mee en bij de bar begint het gezellig te worden. De band speelt in strak tempo door. En na ongeveer 40 minuten speelt de band als afsluiter Remember. En inderdaad, we zullen deze band niet vergeten. Snel wordt het kleine podium omgebouwd voor de headliner: Copperhead County.  De 5 mannen zetten een nummer in van hun eerste EP. Enjoy the Ride, de rit begint lekker en word heerlijk afgewisseld van lekker stevige rock naar mooie ballads. Na nummers gespeeld te hebben van hun Ep Enjoy the Ride en LP Brothers, speelt de band hun eerste cover The Ballad Of Curtis Lowe van Lynyrd Skynerd. Heerlijke uitvoering en prachtige stem van Corvin Silvester.

Corvin vertelt over zijn geboortestreek en hoe mooi en rustig het daar is. Het nummer wat hij daar over geschreven heeft is Wide Plains. Een prachtig akoestisch begin en de band valt pas later in. Dit is een heerlijk rustpunt in het concert. Later speelt de band nog Jealous Again van The Black Crowes om dan via Copperhead Road nog een kleine verassing te hebben. De jongens spelen een nieuw nummer van de CD die in september dit jaar uit moet gaan komen. Om dan na ruim anderhalf uur en 20 nummers verder te eindigen met Brothers, het titelnummer van de laatste cd.

Een heerlijke avond van Nederlandse bands die Southern Rock en roots spelen en het publiek heerlijk vermaken met een  show op een gezellig klein podium. Dat geeft bijna de sfeer  van een kroeg

 

Gezien:  7 april 2022, Duycker, Hoofddorp

 

Setlist Copperhead County

Copperhead County - full set 1.Enjoy the ride 2.Second one to know 3.Be different 4.Horizon 5.Bring on the rain 6.Hustling and Buskin’ 7.Tonight we ride 8.The ballad of Curtis Loew 9.Pacific Street 10.Wide Plains 11.Murky waters 12.With you again 13.Jealous again 14.Tskaro 15.Copperhead Road 16.Sound of Summer 17.Not even the wind 18.Good one coming on 19.Southern feeling 20.Brothers

Setlist On Solid Ground

Running, Straight Up, On solid Gound, Modnight, Hitch a Ride, Voodoo Man, Sweet Nothing, Ready, Remember.

 

 

Lees ook...

­