zondag, 20 november 2022 09:27

Concertverslag: Brett Young - Melkweg Amsterdam

Door

Het is vrijdag 18 november en het is buiten winderig en vochtig. Om half acht gaan de deuren open en stroomt de Melkweg vol met countryfans. Iets over achten komt de 19-jarige Calista Clark het podium op. Haar naam staat op een doek achter haar.

 

Callista Clark

 

Callista Clark

Alleen met een gitaar vertelt ze dat ze nummers gaat spelen van haar eerste album. Ook vertelt ze dat ze dit jaar al voor de 2de keer in de Melkweg staat, alleen dan in een andere zaal. Ze begint met Change my mind en vertelt hoe liedjes tot stand kwamen en dat ze een verlegen meisje was.

 

Callista Clark

 

De liedjes worden mooi gebracht en als laatste twee nummers zingt ze haar titelnummer van de cd en haar eerste hit. Real to me en It’s cause I am. Ze groet het publiek en loopt het podium af.

 

Brett Young

Na het ombouwen van het podium gaat stipt om negen uur het licht uit en start een band met spelen. De band komt het podium op en vlak daarachter aan Brett.

 

Brett Young

 

Het eerste nummer wat ze spelen is Catch. Brett gebruikt het hele podium en heeft er lol in. Na 123 Mississippi, gaat het licht even uit en doet Brett zijn gitaar om en staat vervolgens achter de microfoon. De band zet het rustigere Like I love you in en Brett vertelt iets over het nummer.

 

Brett Young

 

Afwisselend speelt hij daarna gitaar of gebruikt het podium om zich aan iedereen te laten zien. Een paar keer pakt hij iets uit het publiek wat gesigneerd teruggeven wordt. Het publiek word beloond met een nummer wat op de nog uit te komen cd staat.

 

Brett Young

 

Halverwege de show vertelt hij dat hij een geboren is in Californië. Daar waar country niet zo groot is. Zeker in de periode dat hij opgroeit en hij samen met vrienden luistert naar Blink 182, The Offspring of Red Hot Chilli Peppers. Op het enige country station in de staat hoort hij dan Tim McGraw met Don’t take the girl. Zittend op een barkruk en begeleidt door 1 gitaar zingt hij dit nummer. Hierna krijgt het publiek een intiem nummer te horen, bijna akoestisch. In dit nummer kan de band ook laten zien hoe goed ze zijn.

 

Brett Young

 

Een mooi verhaal over bad feelings and good feelings volgt waarna Mercy volgt en het publiek zingt uit volle borst mee. De set eindigt met Here tonight, waarna iedereen het podium afgaat maar snel terug is voor nog 2 toegiften.

 

Brett Young

Brett eindigt de avond met Sleep without you. Anderhalf uur later is dit mooie optreden weer over. Tevreden lopen de mensen vanuit de zaal de regen in.

 

Gezien:  18 november 2022, Melkweg, Amsterdam

 

 

­