woensdag, 18 mei 2022 13:49

Concertverslag: Brett Eldredge - Melkweg Amsterdam

Door

Het is iets voor acht uur wanneer ik de Max @Melkweg Amsterdam binnenloop. De zaal is al behoorlijk gevuld en er heerst een gezellige sfeer. Je kan dan al merken dat de twee hoofdrolspelers van de avond een warm onthaal zullen krijgen.

Tekst: Cedric Davids / Foto’s: Marc Van Der Maas

 

Austin Jenckes

Rond tien over acht betreedt Austin Jenckes het podium. Hij heeft de afgelopen twee weken door de UK getourd met Ashley McBryde en de Brett Eldredge fans hebben het geluk dat Austin voor de Duitse concerten en het concert in Amsterdam de support act van Brett wil zijn.

Support act is eigenlijk een beetje een minachtende titel voor Austin Jenckes, want vanaf de eerste song, het prachtige ‘Fat Kid’, weet hij het publiek, enkel ondersteund door een gitaar, te betoveren met zijn fenomenale stem.

 

Austin Jenckes melkweg

 

Na een veel te korte set, waarin hij tussendoor vertelt hoe trots hij is op zijn Nederlandse roots, sluit hij na ongeveer een half uur af met het wondermooie ‘Landslide’, dat luidkeels door het publiek wordt meegezongen. Het is een feit dat bij de meeste new countryconcerten de zogenaamde ‘support act’ vaak net zo goed is als de hoofdact, waardoor de aanwezige toeschouwers van dergelijke concerten dubbel verwend worden en we dan ook kunnen spreken van een gedeelde hoofdaffiche.

 

Austin Jenckes melkweg

 

Austin Jenckes, een man met een briljante stem, heerlijke songs en een gitaar: meer hebben we niet nodig om volledig ingepakt te worden!

 

Brett Eldredge

Om 21.00u is het dan de beurt aan de eigenlijke hoofdact, Mr. Brett Eldredge. Na drie weken touren door de UK en Duitsland vormt het concert in Amsterdam het slotconcert van het Europese luik van zijn tour. In de recensies van zijn twee meest recente albums (het filmische ‘Sunday Drive’ en het kerstalbum ‘Mr. Christmas’) noem ik hem steevast de ‘country-crooner’.

 

Brett Eldredge melkweg

 

Dat komt hoofdzakelijk door zijn warme stemtimbre en door de sfeer die die twee albums oproepen. Maar in Amsterdam bewijst Brett Eldredge van vele markten thuis te zijn. Vrolijke, uptempo nummers, zoals ‘Gabrielle’, ‘Love Someone’ en ‘Magnolia’, worden afgewisseld met heerlijke ballads (‘Wanna Be That Song’), een prachtige akoestische versie van ‘The Long Way’ en Brett rockt er ook stevig op los tijdens ‘Lose My Mind’.

 

Brett Eldredge melkweg

 

Hij geeft ook aan dat hij in te huren is voor huwelijken en verjaardagsfeestjes, want niet alleen speelt hij de huwelijkssong van een stel in het publiek, maar tevens feliciteert hij een aantal toeschouwers die naar Amsterdam zijn gekomen om hun verjaardag te vieren met een Brett Eldredge concert. Brett geeft de toeschouwers ook een voorproefje van zijn in juni 2022 te verschijnen nieuwe album ‘Songs About You’, waarbij hij o.a. de titeltrack alsook het wondermooie ‘Want That Back’ met het publiek deelt.

 

Brett Eldredge melkweg

 

Na een set van iets meer dan een uur sluit Brett het laatste Europese concert van zijn tour af met het opzwepende ‘Beat Of The Music’ als enige bisnummer. Het enige minpuntje van deze avond is wat mij betreft dat hij besloot om het fantastische meesterwerk ‘Sunday Drive’ niet te zingen tijdens zijn slotconcert. Maar voor het overige was er helemaal niets aan te merken op deze geweldige muzikale avond! Heerlijke muziek, twee fantastische artiesten en een geweldig, enthousiast publiek.

 

Brett Eldredge melkweg

 

Austin Jenckes en Brett Eldredge in concert op een maandagavond: een ideale manier om de week mee te starten!

 

Gezien:  16 mei 2022, Melkweg, Amsterdam

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­