dinsdag, 04 oktober 2016 19:03

Frankie Ballard speelt de Sugar Factory volledig plat

Door

Frankie Ballard in de Sugar Factory

Maandag 3 oktober 2016 was het zover. New Country ster Frankie Ballard speelde de Sugar Factory volledig plat. Man, wat een show geeft hij toch weg. Je ziet aan zijn style, zijn moves en zijn brede lach dat hij van ieder moment op het podium geniet.

 Allereest werd hij bijgestaan door Curran in het het voorprogramma.

 

Curran - Sugarfactory

 Curran  foto:Jesse Reij

 

Een leuke verrassing voor vele! Met zijn heerlijke - bijna schreeuwende - stem weet hij de standaard te zetten voor deze avond. Als het alleen maar beter wordt, staat ons nog een mooie avond te wachten. Samen met een tweede stem en een meer dan goede gitarist zaten ze op twee barkrukken. Veel meer hadden ze niet nodig! De al volle zaal kregen ze moeiteloos mee. Een feestje voor de hoofdact nog moest beginnen.

 


foto's: Jesse Reij

 

Toen er bijna niemand meer bij kon in de zaal was het de beurt aan Frankie Ballard zelf. Vanaf het moment dat hij op kwam kon je aan hem zien dat dit voor hem niet meer fout kon. Hij begon met het eerste nummer van zijn nieuwe album ‘El Rio’: El Camino. Een heerlijke opening waar ze letterlijk het publiek omver speelde. Hij was hierdoor zelf wat minder goed te verstaan maar dit werd later direct opgelost .

 Hij gaf zelf al toe dat dit de eerste show was en er een aantal ‘bugs’ wel ingeslopen zijn. Hij moest bijvoorbeeld zelf vaak als steun dienen voor de bass-drum. Dit pakte hij trouwens geweldig op!

 Voor de relatief onbekende Ballard moet het toch een geweldig gezicht zijn geweest dat hij met het nummer: It All Started With A Beer het volledige publiek mee kreeg. Iedereen zong uit volle borst mee.

 

Frankie Ballard - Sugarfactory - 04-0-2016

 Frankie Ballard foto: Jesse Reij

 

Vele zullen beamen dat Frankie Ballard meer dan een goede zanger is. Zijn gitaarspel knalt in elk nummer! Van heerlijke solo’s tot een geweldig samenspel met zijn lead guitarist. Dit kwam vooral naar voren tijdens zijn Elvis set. Een geweldige ‘Hound-dog’ in een te gekke Ballard-style. Ik moet zeggen dat mijn mond open viel van zijn spel, stem en show. Van typische Elvis-moves tot uithalen waar je u tegen zegt. Indrukwekkend!

 Hij kan natuurlijk de show maar met een nummer afsluiten: Sunshine And Whisky! Wederom ging het volledige publiek los en was hij niet te beroerd om een of twee selfies met het publiek te maken. Hij oogt dankbaar, trots en super enthousiast om in Nederland te spelen. Hopelijk is dit niet de laatste keer!

 

 Kortom, een knallend concert waar je energie van krijgt. Een top voorprogramma, mooie lichtshow en intieme sfeer door de locatie. Frankie Ballard is zeker een aanrader om te bezoeken!

 

Gezien: 3 oktober 2016, Sugar Factory, Amsterdam

 


Alle foto's: Jesse Reij

 

­