Brett Eldredge

Brett Eldredge is misschien opgegroeid met het zingen van jazzy nummers van Frank Sinatra en andere iconische crooners, maar het is het new country waar hij zijn thuis heeft gevonden.

Eldredge bracht zijn debuutalbum Bring You Back uit in 2013, waarmee hij luisteraars kennis liet maken met zijn soulvolle baritonstem en drie grote hits verdiende. De singles 'Don't Ya', 'Mean to Me' en 'Beat of the Music' stonden bovenaan de Country Airplay-hitlijsten.

Die vroege commerciële successen vertaalden zich in 2014 in een CMA Award voor New Artist of the Year.

Zijn tweede album, genoemd naar zijn thuisstaat Illinois, kwam in 2015 en Eldredge volgde het een jaar later met het kerstalbum Glow.

Maar Eldredge heeft zijn verleden niet helemaal achter zich gelaten. Hij covert regelmatig Sinatra en vertelde Rolling Stone zelfs dat hij ooit een coversalbum zou opnemen.

Eldredge's vijfde studioalbum, Sunday Drive, is uitgebracht in 2020.

This image for Image Layouts addon
  • Naam: Brett Ryan Eldredge
  • Geboren: 23 maart 1986
  • Hometown: Paris, Illinois
  • Top Songs: “Don’t Ya,” “Beat of the Music,” “Mean to Me”
  • WeetjeBrett's neef is Terry Eldredge van de Grascals

Sinds het verschijnen van zijn debuutalbum in 2013 is Brett Eldredge niet meer weg te denken uit de hedendaagse countryscene. Hij scoorde met dit album gelijk drie nummer 1 hits: 'Mean To Me’, 'Beat Of The Music’ en 'Don’t Ya’. In 2015 liet hij zien dat hij geen eendagsvlieg is toen hij met zijn album 'Illinois’ wederom 3 nummer 1 hits scoorde.

 

Brett Eldredge in Forever Country

Hier bleef het niet bij. Eldredge heeft sindsdien hit na hit gescoord. In 2016 werd hij geselecteerd als een van de 30 artiesten om op te treden in 'Forever Country'. Een mash-up nummer van 'Take Me Home', 'Country Roads', 'On the Road Again' en 'I Will Always Love You', om 50 jaar CMA Awards te vieren.

 

 

Brett Eldredge op C2C Country to Country

Met meer dan een miljoen volgers en 8 miljoen luisteraars per maand op Spotify staat hij op nummer 486 van meest gestreamde artiesten op Spotify van dit moment. Afgelopen jaar was Eldredge nog te zien op de eerste Nederlandse editie van C2C Country to Country NL in AFAS Live, Amsterdam.

Paradiso Amsterdam

In 2020 kwam hij terug naar Amsterdam, en nu stond de avond volledig in het teken van Brett Eldredge. De zaal was uitverkocht en niemand minder dan Lauren Jenkins was het voorpragramma.

 

Lees het concertverslag

Brett Eldredge paradiso 2020

Image
 
LINKS | BRETT ELDREDGE
LINKS | BRETT ELDREDGE
Brett EldredgeBrett Eldredge
­