Brad Paisley

Denk aan countrymuziek, denk aan een cowboyhoed, dan denk je aan Brad Paisley. Zijn naam is synoniem met de muziekgenre dat het moeilijk is om deze twee beelden te scheiden.

Brad Paisley stormde de countrymuziekscene binnen met zijn debuutalbum 'Who Needs Pictures' dat de grens van 1 miljoen overschreed en het zegt alles over het talent en de populariteit van deze new countrymuzikant. Zijn muziek overbrugt naadloos de traditionele countrymuziek en de zuidelijke rockmuziek. Zijn vaardigheden om liedjes te schrijven zijn legendarisch; sommige van zijn vroege werken voor andere muzikanten waren grote hits en bleken carrière-redder te zijn.

 

Brad Paisley

 De aantrekkingskracht van zijn liedjes ligt in de veelvuldige verwijzing naar de popcultuur en het delicate hanteren van humor. Brad Paisley toert alleen of met andere muzikanten en voert openingsacts uit voor andere toonaangevende artiesten of tv-programma's. Brad Paisley besteedt het grootste deel van zijn tijd aan het werken aan zijn albums, het spelen op maatschappelijke bijeenkomsten of het oppoetsen van zijn schrijfvaardigheid.

Met andere woorden, de liefde van deze gepassioneerde muzikant voor countrymuziek lijkt zijn tijd zo intens te verteren dat een overzicht van zijn carrière hem bevestigt als een man die zo toegewijd is aan muziek en er door bezeten lijkt te zijn. Scroll verder om meer te weten te komen over deze artiest die de country-hitlijsten de afgelopen vijftien jaar consequent heeft verschroeid.

Keith Urban
  • Naam: Brad Douglas Paisley
  • Geboren: 28 oktober 1972
  • Hometown: Nashville Tennessee
  • Top Songs: “Letter to Me” “Whiskey Lullaby” “This Is Country Music”
  • WeetjeBrad had een grote hit met Alcohol maar drinkt zelf geen druppel

Over Brad Paisley | Biografie

Brad Paisley is geboren op 28 oktober 1972 in Glen Dale, West Virginia,

Brad Paisley zijn liefde voor countrymuziek komt van zijn grootvader, die Paisley zijn eerste gitaar gaf toen hij acht jaar oud was en hem erop leerde spelen. Toen Brad Paisley twaalf jaar oud was schreef hij zijn eerste lied en op dertienjarige leeftijd was hij het openingsnummer voor country zangers zoals Ricky Skaggs en George Jones. lees ook

 

 

Brad Paisley nederland

Brad Paisley

 

 

Brad Paisley zat op John Marshall High School in Glendale, West Virginia, en ontving een beurs voor de universiteit van Belmont in Nashville, Tennessee. Tijdens zijn studententijd ontmoette hij Frank Rogers, een medestudent die later zijn producer zou worden. Ook ontmoette hij Kelly Lovelace die zijn songwriter partner zou worden.

Eerste nummer één hit

Who Needs Pictures

Na zijn studententijd tekende Paisley een songwrite contract bij EMI Music Publishing en schreef hij David Kersh's top 5 hit, "Another You". Zijn debuut als zanger was met de platenmaatschappij Arista Nashville en het lied "Who Needs Pictures" in februari 1999. In mei van datzelfde jaar was hij voor de eerste keer te zien in the televisieprogramma Grand Ole Opry. Zeven maanden later had Paisley zijn eerste nummer één hit met "He Didn't Have To Be", een lied over de relatie van Lovelace met Lovelace's stiefzoon.

 

Opry Hall of Fame

Aan het eind van 2000 won Brad Paisley de Country Music Association's Horizon Award en de prijs voor beste nieuwe mannelijke zanger van de Academy of Country Music. Hij ontving zijn eerste Grammy Award nominatie een jaar erna. Op 17 februari, 2001, na 40 keer aanwezig te zijn geweest in het programma Grand Ole Opry werd hij toegevoegd aan de Opry Hall of Fame.

Brad Paisley in Grand Ole Opry Live In 2002 won Paisly de prijs voor beste muziekclip van het jaar van de CMA voor "I'm Gonna Miss Her (The Fishin' Song). In de clip komen onder andere Little Jimmy Dickens, Kimberly Williams, Dan Patrick en Jerry Springer voor.

Mud on the Tires

Mud On The TiresBrad Paisley kwam met zijn derde album in 2003. Mud on the Tires, na Who Needs Pictures en Part II. In dit album zit de hit "Celebrity", waarvan de clip een parodie is op programma's zoals Fear Factor en Idols. In de clip zaten beroemdheden Jason Alexander, Jim Belushi, Little Jimmy Dickens, Trista Rehn en William Shatner. In 2004 bereikte de titelsong van het album nummer 1 in de Amerikaanse countrymuziek hitlijst.

 Time Well WastedIn 2005, na een tour met Reba McEntire en Terri Clark kwam Paisley met zijn vierde album Time Well Wasted, bestaande uit 15 liedjes waaronder "Alcohol" en het duet "When I Get Where I'm Going" met Dolly Parton. Time Well Wasted won de CMA prijs voor beste album in 2006.

 

 

Brad Paisley heeft bijgedragen aan twee liedjes voor de Disney film Cars. Deze staan ook op de soundtrack CD van de film.

 

Privé Leven

In 2001 begon Brad Paisley een relatie met actrice Kimberly Williams, op wie hij verliefd was sinds het zien van de film Father of the Bride. De film was ook zijn inspiratie voor nummers op het album "Part II". Het stel trouwde op 15 maart, 2003. Ze wonen in Franklin, Tennessee en hebben een tweede huis in Los Angeles.

Hun eerste zoon, William Huckleberry oftewel "Huck" werd geboren op 22 februari 2007 in Nashville Tennessee. Hun tweede zoon Jasper Warren (vernoemd naar zijn grootvader die Brad zijn eerste gitaar kocht) werd geboren op 17 april 2009.

Brad Paisley in Nederland

 Op vrijdag 11 oktober 2019 was het zo ver. Brad stond voor de eerste keer op Nederlandse bodem en wel in Tilburg 013 voor een uitverkocht optreden.

Lees het concertverslag

Brad Paisley 013 nederland

 

 

Brad Paisley keert terug naar de 013 te Tilburg in 2022! Op dinsdag 19 Juli 2022 staat hij in de grote zaal van de 013. 

Image

19 Juli 2022 Brad Paisley in 013 Tilburg

Brad Paisley in 013 Tilburg
LINKS | BRAD PAISLEY
LINKS | BRAD PAISLEY
Brad PaisleyBrad Paisley
­