fbpx
Stijn De Jong

Stijn De Jong

Stijn

Alle resencies geschreven door onze recensent Stijn op een rij!

A Very Kacey Christmas

Kacey Musgraves - A Very Kacey Christmas

Nog maar een maandje te gaan en we zitten alweer in de aanloop naar de kerstdagen. En Amerikaanse artiesten zouden geen Amerikaanse artiesten zijn als ze daar niet op inspelen. Meestal in de vorm van een in violen gedrenkte kerstplaat vol gladgestreken versies van overbekende evergreens. Maar af en toe zit er wat moois tussen. Vorig jaar nog vrolijkte Sharon Jones ons allen op met een fijn album waarmee het heerlijk dansen rond de kerstboom was. Dit jaar is het Kacey Musgraves die ons komt verblijden met een sympathiek sprankelende verzameling kerstdeuntjes. A Very Kacey Christmas heet het album, en het is een feestje geworden.

donderdag, 13 oktober 2016 20:01

Album recensie: Brent Cobb - Shine On Rainy Day

Brent Cobb - Shine On Rainy Day

Brent Cobb - Shine On Rainy Day

Brent Cobb is als singer-songwriter al ruim tien jaar actief maar heeft zelf nog maar weinig platen uitgebracht. In 2006 bracht hij in eigen beheer het album No Place Left To Leave uit, in 2009 gevolgd door een EP, maar het nieuwe album Shine On Rainy Day is zijn eerste nieuwe werk in zeven jaar. Maar dat wil niet zeggen dat we in de tussentijd niets van Brent hebben gehoord, want in die zeven jaar werd hij wel een veelgevraagd liedjesschrijver in Nashville. 

donderdag, 13 oktober 2016 19:52

Album recensie: Aubrie Sellers - New City Blues

Aubrie Sellers New City Blues

Aubrie Sellers - New City Blues

Het kan af en toe raar lopen in de muziekbiz. Het ene moment ben je een veelbelovende maar onbekende indie-artiest met een plaat in eigen beheer, het volgende moment word je getekend door een grote platenmaatschappij en verdwijnt dat album weer in de ijskast, alsof het nooit heeft bestaan. Dat gebeurde met Aubrie Sellers, de dochter van countryster Lee Ann Womack. 

vrijdag, 15 juli 2016 12:04

Album recensie: Frankie Ballard - El Rio

Frankie Ballard El Rio

Frankie Ballard - El Rio

Ik begin even met een persoonlijk verhaaltje: Frankie Ballard is een country-act die de laatste jaren altijd aan me voorbij is gegaan. Ik kende eigenlijk alleen zijn video Helluva Life van een paar jaar geleden, die ik best wel aardig vond, maar niet bijzonder genoeg om meer van zijn werk te beluisteren. En daardoor verdween Frankie voor mij een beetje naar de achtergrond. Maar met de release van El Rio, zijn derde album, is daar verandering in gekomen. Dat ligt niet alleen aan mij, maar ook aan Frankie zelf. Want nadat ik deze nieuwe plaat had gehoord heb ik ook zijn eerste twee albums met terugwerkende kracht beluisterd. En El Rio bevat met voorsprong zijn beste werk tot nu toe. Hij legt de lat hier een stuk hoger dan op zijn eerdere werk.

Jon Pardi - California Sunrise

Jon Pardi debuteerde in 2014 met Write You A Song, een sympathiek album vol pakkende, gezellige moderne country. Een ideale plaat om lekker een koud biertje bij open te trekken en verder niet al te veel na te denken. Op de pas verschenen opvolger California Sunrise gaat Pardi gewoon verder waar die voorganger ophield. Hij werkt hier met hetzelfde team, inclusief producer Bart Butler, en daarmee bewijst hij overtuigend dat meer van hetzelfde niet altijd minder hoeft te zijn.

Pagina 9 van 17

Lees meer...

18 februari, 2020
New Country Nieuws

Dixie Chicks met eerste nieuwe song sinds 2007

17 februari, 2020
New Country Nieuws

Rascal Flatts breiden hun "Farewell" tour uit

16 februari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album cover & Track List

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Carly Pearce dropt album met 13 nummers

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Cam met nieuwe song ‘Till There’s Nothing Left’

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok