fbpx
Stijn De Jong

Stijn De Jong

Stijn

Alle resencies geschreven door onze recensent Stijn op een rij!

woensdag, 19 april 2017 10:39

Album recensie: Sam Outlaw - Tenderheart

Sam Outlaw - Tenderheart

Sam Outlaw - Tenderheart

Fans van Tom Petty herinneren zich dit incidentje misschien nog wel van een paar jaar geleden; Britse eendagsvlieg Sam Smith bracht het nummer Stay With Me uit, een popdeuntje dat zo nadrukkelijk de akkoordenprogressie van Tom Petty's Free Fallin' leende dat Petty daar uiteindelijk gewoon royalties voor kreeg uitbetaald. Welnu, er is intussen een andere Sam opgestaan die nog brutaler leentjebuur bij Petty speelt. Het titelnummer van Tenderheart, het tweede album van Sam Outlaw, lijkt wel heel erg op All The Wrong Reasons, van Into The Great Wide Open. Zelfs het 'ooh-ooh'-koortje wordt niet vergeten. En om de cirkel helemaal rond te maken: zelfs de grootste Petty-liefhebber moest indertijd toegeven dat All The Wrong Reasons wel heel erg leek op Free Fallin'.

donderdag, 06 april 2017 08:35

Album recensie: Sunny Sweeney - Trophy

Sunny Sweeney - Trophy

Sunny Sweeney - Trophy

Sunny Sweeney blijft de laatste jaren in alle rust steeds betere platen uitbrengen. Haar vorige album, Provoked uit 2014, was net wat beter dan de voorganger, Concrete uit 2011. En Trophy, haar nieuwste album, doet daar weer een schep bovenop. Sterker nog, het is een enorme stap voorwaarts. Sweeney heeft drie jaar de tijd genomen om deze plaat tot stand te brengen, en dat is te horen ook. Dat ze een groot talent was, dat wisten we al, maar op deze plaat klinkt ze overtuigender dan ooit.

donderdag, 09 maart 2017 13:55

Album recensie: Aaron Watson - Vaquero

Aaron Watson - Vaquero

Aaron Watson - Vaquero

Texaan in hart en nieren Aaron Watson timmerde al jaren aan de weg toen hij in 2015 zijn doorbraak beleefde met The Underdog. Die plaat, zonder hulp van Nashville uitgebracht, sloeg zo goed aan bij het countrypubliek dat hij wekenlang bovenaan de verschillende hitlijsten bivakkeerde en heel wat grotere sterren achter zich liet. Deze maand, exact twee jaar later, verschijnt de opvolger Vaquero (een soort van Mexicaanse cowboy, zeg maar). En opnieuw laat Watson horen dat hij één van de grotere countrytalenten van deze tijd is. Hij doet het nog steeds allemaal op eigen kracht, op zijn eigen privélabel, maar dat is aan het eindresultaat niet af te horen.

Alison Krauss - Windy City (DeLuxe Edition)

Alison Krauss - Windy City

Alison Krauss was de artiest die er bijna in haar eentje voor zorgde dat bluegrass voor het eerst ook als 'serieuze muziek' werd erkend, niet meer alleen als het wat springerige neefje van country. Met haar band Union Station bouwde ze een reputatie en een bescheiden maar zeer trouwe fanschare op. Die fans van het eerste uur krabden zich de afgelopen tien jaar regelmatig achter de oren, als Alison muzikale uitstapjes deed die een beetje van haar bluegrass-materiaal afweken. Denk bijvoorbeeld aan Raising Sand, haar samenwerking met Robert Plant uit 2007. En ook Windy City, haar nieuwe solo-album, zal voor veel oude fans even wennen zijn.

vrijdag, 24 februari 2017 18:04

Album recensie: Little Big Town - The Breaker

Little Big Town - The Breaker

Little Big Town - The Breaker

Het nieuwe album van Little Big Town, The Breaker, komt zo snel na de voorganger Wanderlust dat je bijna gaat vermoeden dat de groep even iets recht wil zetten. En dat is ook zo. Op die vorige plaat werkte het viertal nauw samen met commerciële pop-grootheden als Justin Timberlake en Pharrell Williams, en dat straalde ook van het eindresultaat af. Voor popliefhebbers was er niets mis mee maar met country had het weinig meer te maken. Op The Breaker gaat de groep compleet de andere kant op. 

Pagina 7 van 17

Lees meer...

18 februari, 2020
New Country Nieuws

Dixie Chicks met eerste nieuwe song sinds 2007

17 februari, 2020
New Country Nieuws

Rascal Flatts breiden hun "Farewell" tour uit

16 februari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album cover & Track List

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Carly Pearce dropt album met 13 nummers

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Cam met nieuwe song ‘Till There’s Nothing Left’

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok