fbpx
Stijn De Jong

Stijn De Jong

Stijn

Alle resencies geschreven door onze recensent Stijn op een rij!

Chris Stapleton - From A Room: Volume 1

Chris Stapleton - From A Room: Volume 1

Twee jaar geleden verscheen Traveller, het debuutalbum van Chris Stapleton. Tegen alle verwachtingen in sloeg zijn kleinschalige indie-country in als een bom, en het daaropvolgende jaar sleepte Stapleton zo ongeveer alle country-awards in de wacht die er maar te winnen waren, met uitzondering van 'Band van het Jaar' en 'Zangeres van het Jaar'. Nu de gemoederen weer een beetje bedaard zijn, heeft Stapleton rustig de tijd genomen voor de opvolger From A Room, die in twee delen wordt uitgebracht. Deel één verschijnt deze maand, het vervolg komt later dit jaar, maar het is nog niet precies bekend wanneer.

Gregory Page - So It Goes

Gregory Page - So It Goes

Een Amerikaanse singer-songwriter van Iers/Armeense afkomst die een groot deel van zijn tijd in Nederland woont. Kan dat? Natuurlijk kan dat. Maak kennis met Gregory Page uit San Diego, Californië. Hij timmert al ruim twintig jaar aan de weg en heeft in die tijd een forse repertoire opgebouwd dat echter nooit de aandacht heeft gekregen die het verdiende. Hopelijk dat het nieuwe So It Goes daar verandering in kan brengen, want de zoetgevooisde luisterliedjes die hij hier ten gehore brengt zijn zeer beslist de moeite waard. Page pakt de zaken hier wat grootser en meeslepender aan dan op zijn eerdere werk, onder meer met hulp van goede vriend en collega Jason Mraz. Misschien dat dit nét het verschil kan maken, qua publieke belangstelling.

Willie Nelson - God's Problem Child

Willie Nelson - God's Problem Child

Willie Nelson houdt nog altijd niet van stilzitten, en daar hebben we de afgelopen jaren uitgebreid de vruchten van kunnen plukken. In 2014 kwam hij met het uitstekende comeback-album Band of Brothers, en sindsdien bracht hij ook nog Django & Jimmie, een duo-album met Merle Haggard, en twee tribute-albums met muziek van Ray Price en George en Ira Gershwin uit. Tussendoor is hij uitgebreid op tournee geweest, organiseert hij ieder jaar op 4 juli een uitgebreid festival en doet hij regelmatig duetten met collega's, van Loretta Lynn tot en met Kacey Musgraves. En nu is er God's Problem Child, een nieuw album met veel eigen werk dat de dag voor zijn 84e verjaardag - hij werd geboren op 29 april 1933 - verschijnt.

Angaleena Presley - Wrangled

Angaleena Presley - Wrangled

Angaleena Presley heeft op haar nieuwe album Wrangled volledig voor zichzelf gekozen. Bracht de voormalige Pistol Annie haar debuutalbum American Middle Class nog bij een platenmaatschappij uit, deze keer heeft ze het project zelf gefinancierd via een crowdfunding-campagne. Haar eigen label heeft ze 'Mining Light' genoemd, een verwijzing naar haar vader die een groot deel van zijn leven mijnwerker is geweest. En zonder platenbazen die over haar schouder meekeken bij de opnames, kon Presley helemaal zelf bepalen hoe de plaat ging klinken; doorleefde, scherpe country vol rock-, blues- en soul-invloeden die nog een stap verder gaat dan de voorganger.

Brad Paisley - Love and War

Brad Paisley - Love and War

Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar de laatste tijd kom ik steeds vaker mensen tegen in de media die wat negatiefs te melden hebben over Brad Paisley. Dat hij niet meer 'bij de tijd' zou zijn, dat hij 'wanhopig' zou proberen om aansluiting te vinden bij de bro-country sterren die tegenwoordig de grootste hits scoren in Nashville. Het zal wel, denk ik als ik dat soort verhalen lees. Want als ik zijn nieuwe plaat Love and War opzet, hoor ik gewoon dezelfde Brad Paisley als altijd. Niet de meest avontuurlijke country-artiest ooit, inderdaad. Maar nog altijd een vakman van niveau en een sympathieke gast die op elk nieuw album genoeg sterke nummers heeft staan om het leuk te houden, hoewel er ook altijd een paar wat mindere opvullertjes tussen zitten. En af en toe komt hij voor de dag met een serieuze verrassing.

Pagina 6 van 17

Lees meer...

18 februari, 2020
New Country Nieuws

Dixie Chicks met eerste nieuwe song sinds 2007

17 februari, 2020
New Country Nieuws

Rascal Flatts breiden hun "Farewell" tour uit

16 februari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album cover & Track List

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Carly Pearce dropt album met 13 nummers

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Cam met nieuwe song ‘Till There’s Nothing Left’

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok