fbpx
Stijn De Jong

Stijn De Jong

Stijn

Alle resencies geschreven door onze recensent Stijn op een rij!

Eric Church - 61 Days In Church Volume 1

Eric Church - 61 Days In Church Volume 1

Je moet het hem nageven; Eric Church weet het de laatste jaren behoorlijk spannend te houden als hij nieuwe platen uitbrengt. Na de surprise-release van Mr. Misunderstood in 2015 en de akoestische Live at Red Rocks EP van een jaar later, komt hij nu volkomen onverwacht met een elektrisch live-album. Niet op cd of vinyl, maar alleen te downloaden via Apple of te streamen via Spotify, Deezer en alle gebruikelijke diensten. En niet zomaar een live-album! Opgenomen tijdens zijn Holdin’ My Own Tour bevat 61 Days In Church Volume 1 maar liefst dertig (30!!!!!) nummers, met een totale speelduur van ruim twee uur. En de naam zegt het al: dit is nog maar de helft van het pakket, want er komt binnenkort nog zo’n wagonlading aan.

woensdag, 06 september 2017 09:02

Album recensie: Dixie Chicks - DCX MMXVI (Live)

DCX MMXVI Live (CD/DVD)

Dixie Chicks - DCX MMXVI (Live)

Toen de Dixie Chicks in april 2016 met hun DCX MMXVI Tour in Amsterdam speelden, sprak ik al de hoop uit dat die reünie tot een nieuw live-album zou leiden. Dat album is nu gearriveerd, en dat viel ook wel te verwachten. De concerten hadden zo'n hoge productiewaarde dat ze wel móesten worden vastgelegd voor het nageslacht. En het is een registratie geworden die heel dicht bij de ervaring van de concerten komt. Opgenomen in het LA Forum op zes oktober vorig jaar bevat het de volledige setlist, zonder overbodige opsmuk in beeld gebracht. Van zo dichtbij komt de prachtige zwart/wit-vormgeving van de show bijna nog beter tot zijn recht dan in levende lijve.Toen de Dixie Chicks in april 2016 met hun DCX MMXVI Tour in Amsterdam speelden, sprak ik al de hoop uit dat die reünie tot een nieuw live-album zou leiden. Dat album is nu gearriveerd, en dat viel ook wel te verwachten. De concerten hadden zo'n hoge productiewaarde dat ze wel móesten worden vastgelegd voor het nageslacht. En het is een registratie geworden die heel dicht bij de ervaring van de concerten komt. Opgenomen in het LA Forum op zes oktober vorig jaar bevat het de volledige setlist, zonder overbodige opsmuk in beeld gebracht. Van zo dichtbij komt de prachtige zwart/wit-vormgeving van de show bijna nog beter tot zijn recht dan in levende lijve.

 Miranda Lambert in Caprera

De laatste jaren gebeurt het steeds vaker dat Amerikaanse countrysterren voor een aantal kleinschalige optredens naar Nederland kwamen. Sinds 2014 hebben we onder meer Eric Church, Kacey Musgraves, Darius Rucker en Frankie Ballard op bezoek gehad. Maar één van de allergrootste sterren zat er nog niet tussen: Miranda Lambert. Op woensdag 16 augustus werd dat gemis goed gemaakt en stond Miranda met haar negenkoppige band voor het eerst op een Nederlands podium. Verrassend genoeg niet in Amsterdam, maar in het Bloemendaalse openluchttheater Caprera.

Niet echt de plek waar je een Amerikaanse superster zou verwachten, zelfs al is Miranda in Nederland veel minder bekend dan in de VS. Maar wel een mooie, sfeervolle locatie voor haar live-debuut op het Europese vasteland (in 2016 speelde ze al in Engeland en Ierland). Voor een publiek van 1200 fans die vanuit het hele land naar het Noord-Hollandse villadorp zijn gekomen, zet Miranda in anderhalf uur een iets kleinschaliger versie neer van de setlist waarmee ze de afgelopen tijd door Amerika toerde.

Old Crow Medicine Show - 50 Years of 'Blonde On Blonde' (Live)

Old Crow Medicine Show - 50 Years of 'Blonde On Blonde' (Live)

Ongeveer een jaar geleden gaven de heren van Old Crow Medicine Show twee concerten voor de Country Music Hall of Fame and Museum ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Bob Dylan-klassieker Blonde on Blonde. Tijdens die concerten werd het volledige dubbelalbum uitgevoerd, van Rainy Day Women #12 & 35 tot en met Sad Eyed Lady Of The Lowlands. Nou heeft de band altijd al heel wat met het werk van de meester gehad - ik denk vooral even aan hun bewerkingen van de onafgemaakte Dylan-nummers Wagon Wheel en Sweet Amarillo - maar een tour de force van dit kaliber hadden ze tot dusver nog niet uitgehaald. Inmiddels zijn we een jaar verder, een prima moment om de opnamen van die concerten uit te brengen. Om het maar even in schooltermen te zeggen: die eerdere nummers waren reguliere proefwerken, maar dit is het complete eindexamen, en het wordt met goed gevolg afgelegd.

John Baumann - Proving Grounds

John Baumann - Proving Grounds

Twee jaar geleden verscheen Traveller, het debuutalbum van Chris Stapleton. Tegen alle verwachtingen in sloeg zijn kleinschalige indie-country in als een bom, en het daaropvolgende jaar sleepte Stapleton zo ongeveer alle country-awards in de wacht die er maar te winnen waren, met uitzondering van 'Band van het Jaar' en 'Zangeres van het Jaar'. Nu de gemoederen weer een beetje bedaard zijn, heeft Stapleton rustig de tijd genomen voor de opvolger From A Room, die in twee delen wordt uitgebracht. Deel één verschijnt deze maand, het vervolg komt later dit jaar, maar het is nog niet precies bekend wanneer.

Pagina 5 van 17

Lees meer...

18 februari, 2020
New Country Nieuws

Dixie Chicks met eerste nieuwe song sinds 2007

17 februari, 2020
New Country Nieuws

Rascal Flatts breiden hun "Farewell" tour uit

16 februari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album cover & Track List

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Carly Pearce dropt album met 13 nummers

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Cam met nieuwe song ‘Till There’s Nothing Left’

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok