fbpx
Stijn De Jong

Stijn De Jong

Stijn

Alle resencies geschreven door onze recensent Stijn op een rij!

Chris Stapleton - From A Room: Volume 2

Chris Stapleton - From A Room: Volume 2

Het is best een slimme truc, die Chris Stapleton met zijn tweede From A Room-album uithaalt. Het eerste deel verscheen afgelopen lente, maar hij wachtte tot december met deel twee. En in de muziekwereld begint het nieuwe jaar op 1 december. Dat is de maand waarin muziekjournalisten hun jaarlijstjes maken, en platen die dan nog uitkomen tellen mee voor het volgende jaar. Diezelfde regel geldt bijvoorbeeld ook voor de Grammy Awards. Door From A Room in tweeën te hakken en in mei en december uit te brengen hoopte Stapleton dat de plaat mee zou tellen voor 2017 én 2018. Een knappe marketingstunt, maar dat neemt niet weg dat From A Room, als je beide platen bij elkaar legt, nog altijd een half uur korter is dan The Weight of These Wings, het dubbelalbum van Miranda Lambert uit 2016. Maar hij vraagt wel de volle prijs voor die twee platen. Echt een slimme truc, ja toch niet dan?

Lee Ann Womack - The Lonely, The Lonesome & The Gone

Lee Ann Womack - The Lonely, The Lonesome & The Gone

Twee jaar na haar verrassende comebackplaat The Way I’m Livin’ is Lee Ann Womack terug met een album dat verder gaat waar die plaat ophield. Maar er is ook een belangrijk verschil; waar de vorige plaat geheel uit nummers van anderen bestond, heeft ze nu ruim de helft van het aanbod zelf geschreven. En met succes. Dat wordt al met de eerste twee nummers bewezen, het mooi donkere All The Troubleen het titelnummer dat daar meteen op volgt. Als geheel bestaat The Lonely… vooral uit ballads, maar er zijn ook een paar wat steviger countryrockers. En zelfs als het tempo naar beneden gaat, is de productie vaak ronduit ruig te noemen, met gitaarpartijen waar de gemiddelde hardrockgitarist zijn hand niet voor om zou draaien. Een heel ander geluid dan de Nashville-country die Womack tot een paar jaar geleden maakte, totdat haar toenmalige platenmaatschappij haar de deur wees.

Gwen Sebastian - Once Upon A Time In The West: Act 1

Gwen Sebastian - Once Upon A Time In The West: Act 1

Liefhebbers kennen Gwen Sebastian tegenwoordig vooral als de achtergrondzangeres van Miranda Lambert, waarmee ze afgelopen augustus nog in Nederland te zien was. Bij die gelegenheid kreeg ze al de ruimte om het nummer Cadillac te zingen, dat nu ook terug te vinden is op haar nieuwe solo-album Once Upon A Time In The West: Act 1. Het is een pittige, gestroomlijnde recht-toe-recht-aan countryrock-plaat geworden die een stuk steviger klinkt dan haar debuut uit 2013.

woensdag, 11 oktober 2017 17:48

Album recensie: Midland - On The Rocks

Midland On The Rocks

Midland - On The Rocks

De jonge Texaanse countrygroep Midland is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. De band ontstond uit een jamsessie tijdens de trouwerij van bassist Cameron Duddy. Dat klikte zo goed dat Duddy, gitarist Jess Carson en zanger Mark Wystrach besloten om er verder mee te gaan. En met succes, want dit debuutalbum is uitgebracht op Big Machine, het best verkopende pop- en countrylabel van het moment. Van Taylor Swift tot de Zac Brown Band, bijna iedereen die iemand is in het wereldje zit bij Big Machine.

dinsdag, 10 oktober 2017 16:10

Album recensie: Whitney Rose - Rule 62

Whitney Rose - Rule 62

Album recensie: Whitney Rose - Rule 62

Haar debuutalbum Heartbreaker of the Year uit 2015 was nog wat wisselvallig, al stonden er beslist een paar juweeltjes op. De daaropvolgende EP South Texas Suite, die begin dit jaar verscheen, legde de lat duidelijk hoger. Maar op het nieuwe Rule 62laat Whitney Rose, want daar hebben we het over, pas echt horen wat ze waard is. Elf puntgave, heerlijk ouderwetse countrynummers lang.

Pagina 4 van 17

Lees meer...

18 februari, 2020
New Country Nieuws

Dixie Chicks met eerste nieuwe song sinds 2007

17 februari, 2020
New Country Nieuws

Rascal Flatts breiden hun "Farewell" tour uit

16 februari, 2020
New Country Nieuws

Luke Bryan met nieuw album cover & Track List

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Carly Pearce dropt album met 13 nummers

14 februari, 2020
New Country Nieuws

Cam met nieuwe song ‘Till There’s Nothing Left’

­
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok